Сватба на открито

Сватба на открито

Предимства

Предимствата всичко да се случва на едно място, от подготовката на булката до последният ритуал, са много. Повече време за вас, гостите ви, по-малко стрес. Има много комплекси предлагащи възможността да се празнува на открито в градината им. Можете да избирате от места на няколко километра от големите градове, във самите градове, на морският бряг или в планината, луксозни голф клубове или шато сред безкрайни лозови масиви. Естествено можете да ги ангажирате само за тържеството, без да ползвате хотелската част, ако има такава.

Сватба на открито

Приятната атмосфера.

Горските сватби предлагат сенките на дърветата в летните жеги, а морските ободряващият бриз. Близостта и красотата на природата ще подействат позитивно както на вас така и на вашите гости. Можете да изберете тема за сватбата си в синхрон с мястото на провеждане.

Децата се чустват по-добре на открито.

Една кошница с пробсове и предмети с които да си играят, може да им задържи вниманивто дълго време. Могат да им се усигурят балони, или тубички за сапунени балончета. Добра идея е, да се поставят люлки украсени с цветя, който да се използват и за снимки. За последното, вашия сватбен фотограф, ще Ви бъде изключително признателен!

Повече място.

Всички ритуали и игри по време на свтбеното тържество ще могат да се проведат по-лесно, ще има видимост или място за всички желаещи, да участват. Различни кътчета за снимки.

Сватба на открито

На открито е позволено да се пуши.

На вашите гости няма да им се налага да отскачат на групички до мястото за пушене, през цялата вечер. Пушенето е лош, но за съжаление и непреодолим навик за някой от гостите Ви. Забраната за пушене на закрити обществени места е полезна за всички, но разделя гостите Ви. Ще избегнете това, ако сватбата Ви е на открито.

По-добро озвучаване

В последните години озвучаването става все по-добро. Достъпа на DJ-те до по нова и качествена озвучителна техника, натрупването на опит, си казват думата. Фактор обаче си остава не дотам добрата акустика в някои от ресторантите. На открито този пробелем не съществува. А тези на които музиката им е силна просто може да се отдалечат.

По-приятно е да се танцува

Чист въздух. Без климатици. Фоерверки, бенгалски огън, пушек машини, димки – някои от нещата не могат да се използват в закрити помещения, но навън няма проблем.

Сватба на открито

Фотосесията в деня на сватбата ще е по-малко изморителна.

И съответно ще се получат по хубави кадри. Няма да е необходимо време за пътуване до мястото. Местата за фотосесии в градовете, не за много и в сезона на сватбите е твърде вероятно, да има и други младоженци на харесаното от Вас място. Няма да се наложи да търсите място за паркиране и пр.

Краен час.

Ако сватбата на открито е отдалечена от населено място, такова нещо като краен, час просто не съществува. Какво по хубаво от това?

Недостатъци

Изненади от времето – вятър, дъжд, прах.

Часът за началото на ритуалите. Ако сватбата ви е на плажа, то 15.00ч. е доста топло. Пясъкът е много нагорещен от слънцето, а ходенето с официални обувки в него е истинско предизвикателство.

Винаги трябва да се съобразяваме с времето, а прогнозите никога на могат да бъдат абсолютно точни. Изненадите никога не са изключени, но това е и част от чара на една сватба на открито. Все пак е добре да се подготвим, доколкото е възможно, дъждобрани, чадъри и пр.

Насекоми.

За сватбите на плажа този проблем почти не съществува за щастие. Не така стои въпроса с останалите. Никога на забравяйте спрея за насекоми. Предупредете и гостите си. Ако и вечерята ще е на открито и няма стационарна кухня, уверете се, че хората от кетеринга знаят как да се погрижат за храната и тортата.

Настилки – трева, каменна, чакъл.

Каменните настилки и високите и тънки токчета са опасна комбинация! Същите токчета не се разбират и с пясъка и с тревите. Ако сте избрали сватба на открито, вероятно вече сте решила да замените високите обувки с бели кецове, които вече са често срещани и при изцяло „градските“ сватби. Уверете се, че и всичките ви гости са наясно с този проблем. От опит мога да кажа, че на всички „горски“ или „плажни“ сватби на които съм присъствала, винаги има някой с токчета.

Сватба на открито

Затруднен достъп до санитарните помещения.

А понякога и липса на такива. Това може да е проблем и то не малък, особенно за децата и по-възрастните гости. Инсталирането на химически тоалетни не е никак евтино а понякога просто технически невъзможно. Уверете се че няма да има неудобство, в това отношение, за никой от гостите ви.

Кухнята или кетеринга с по малко възможности.

Немалка част от ястията които се предлагат традиционно на българските сватби изискват стационарна кухня за приготвянето им. Все пак добрите кетеринг фирми със сигурност ще Ви предложат нещо което да Ви хареса.

сватбени снимки

Проблемни електричество и осветление.

Един много често подценяван проблем. Тук не става въпрос за осветлението необходимо на вашия сватбен фотограф и видеооператор. За това бъдете сигурни че те – фотографа и видеооператора ще се погрижат.

Често електрическото захранване на дадена локация работи нормално при всекидневен режим на натоварване и просто не издържа на по сериозното натоварване по време на сватбено тържество. Едновременно трябва да се осигурят електрозахранване за DJ, понякога група или оркестър, осветление. И когато се включат всички елекроуреди в кухнята за едновременно приготвяне на празничната вечеря за всички гости едновременно, скари например, буквално бушоните не издържат. Минута две тъмнина могат да бъдат проблем за по-малките.

Сватба на открито

Неприятни изненади от гости на комплекса, които не са част от вашето тържество.

Когато резервирате място и там има басейни те вероятно са работещи на пълни обороти лятото. Непременно говорете с кординатора ви, къде точно ще е арката за изнесеният ритуал. Шезлонгите с “плажуващи“ непознати, някой с доста резкрепостено поведение, не са най-добре изглеждащият фон за снимките и видеото ви.

И накрая. Щом мечтаете за сватба на открито и сред природата, то нищо от изброените неща не може да Ви попречи. Не пропускайте да разгледате портфолиото ми. Може би ще открите някой идеи които ще Ви допаднат.

Портфолио фото и видеозаснемане

Цени фото и видеозаснемане