Сватбена фотосесия в центъра на Пловдив

Сватбена фотосесия в центъра на Пловдив

Подходящи места за Сватбена фотосесия в центъра на Пловдив, има много. За щастие повечето места са на близки разстояния и дават доста различно излъчване на вашите снимки. И все пак във времето, което сте оставили за фотосесията, предвидете време за предвижване и намиране на паркоместа. 

Когато избирате място за вашите снимки информирайте се, дали се заплаща такса за заснемане там. Такива места са Античният театър, възрожденските къщи-галерии, музеите. Например в Етнографския музей се заплаща такса за снимане не само вътре, но и за зелените площи в двора му. Тази статия ще е замо за свободнодостъпните места за заснемане на фотосесии.

Всеки сватбен фотограф има предпочитани места. А тези с повече опит имат и различни „тайни“ места, най-често в близост до р.Марица или в стария град.

Градската градина. 

Добре поддържани цветни градини и тревни площи, зеленина, сенки, алеи, пеещите фонтани, езерцето със златни рибки и фонтана със статуята на Деметра. Това място е сравнително лесно достъпно. Може да се използва паркинга на филхармонията /бившия партиен дом/, който е малко по-скъп от синята зона и обикнованно има свободни места или двете успоредни пресечки на  бул ‘Иван Вазов” от двете страни на градската градина. Друго негово предимство е близоста му до пешеходната зона на главната улица. Интересни снимки могат да се получат и на мини лунапарка, който в хубаво време се намира непосредствено до единият край на градската градина. Също така и новооткритите разкопки пред пощата. Времето по което се заснемат най-често фотосесийте в деня на сватбата е ранният следобед. Градската градина е доста приятно място заради сенките, както и заради естественото дифузно осветление, благодарение на големите дървета.

 Дом на културата- ‘’Борис Христов’’ 

Огромни стълби, внушителни колони и огледални прозорци отново предпочитано място за фотосесии. Може да се стигне и пеша от градската градина при наличие на достатъчно време и удобни обувки. Може и да се намери място за спиране в малките улички зад самия дом, където е синя зона. Лятото е малко неприятно, за по-дълъг престой, заради жегата там. Сенчести места няма. Начинът по който ще изглеждат снимките ви си заслужава времето и усилията.

Капана-квартал във сърцето на Пловдив. 

Вашия сватбен фотограф е много вероятно да ви препоръча квартал Капана, ако искате сватбените ви снимки да са цветни и различни. Това е квартала на творческите индустрии. Уличките са колоритни и много цветни. Различни графити красят фасадите. Заведенията са сбор от различни епохи и стилове. Можете да се снимате по улиците или защо не и да изберете кафене с интересен интериор за вас. Можете да се снимате докато пиете кафе и се наслаждавате на домашно приготвени мъфини. Наблизо има платени каркинги, но е трудно намирането на свободно място на тях. Отново можете да се разходите по главната улица или да се отправите към Старият град. 

Старият град

Едно от най-обичаните места за сватбени фотосесии в Пловдив. Подходящо е както в деня на вашата сватба, така и за следсватбена фотосесия. Това е мястото, където можете да намерите всичко. Интересна възрожденска архитектура. Стари врати и каменни стени обвити живописно от зеленина. Древните крепостни стени на Филипопол- Хисар капия е бил еднин от трите входа към Трихълмието в древността. То датира от XI-XIII век, но основите са още от римско време. Запазена до днес, освен за фотосесии там сме заснемали и изнесени ритуали. Красиви калдъръмени улици, по който сякаш времето е спряло. Определено предпочитано място както от професионалните фотографи така и от младоженците в Пловдив. Носете си резервни обувки. Предвидете повече време за намиране на място за паркиране и предвижване. Влизането с кола там е възможно само с разрешително от община Пловдив. Изберете си предварително в коя част на Старият град искате да е фотосесията ви. Няма да можете да го обиколите целия. Обсъдете любими места или примерен маршрут със фотографа и видеооператора ви. 

Небет Тепе

Едно от трите тепета на Старият град. От там се разкрива невероятна панорамна гледка към градът и част от другите тепета. Останки от крепостни стени и кули. То е много обичано от фотографите за следсватбени фотосесии, заради разположението си. По време на залеза там могат да бъдат направени онези спиращи дъха снимки. До него се стига през Старият Град. Има и друг маршрут през стълби директно от булевард „6-ти Септември“, но не е препоръчително както за обемни рокли така и за тежка фотографска или видеотехника. Обикновенно се съчетава със фотосесия във Старият град. 

Римски стадион

Площад Римският стадион се намира на главната улица на гр. Пловдив – ул. „Княз Александър I-ви“. Моя съвет е, ако имате възможност, погледнете мястото предварително. Качването и сядането на античните стъпала е забранен и те самите са доста хлъзгави. Намирането на паркоместа е предизвикателство. Преценете времето което ще ви е нужно. Често гостите на града го бъркат с Античният театър, който се намира във стария град и там фотосесиите се заплащат.

Това са едни от подходящите места за фотосесия в Пловдив. Разположени са в самия център на града. Относително на близко разстояние едно от друго. Пловдивчани са свикнали и обикновенно се съобразяват с фотосесиите в тези райони. В следващата статия ще се спрем и на други места, малко по-далече от центъра, подходящи за фотосесия в деня на сватбата в град Пловдив.

Портфолио фото и видеозаснемане

Цени фото и видеозаснемане