1. Коктейлите на Младоженците

Една от най-популярните сватбени игри отвъд океана.

Булката и младоженеца отиват зад бара или предварително уговорено с домакините от ресторанта или кетеринга място и приготвят по един коктейл. Ако имат някакви бармански умения това е момента в който да ги покажат. Кума, след като изпива коктейлите до дъно, излъчва победителя.

Не спайзвате правилата и развихрете въображението си при приготвянето. Комбинацията от кисело мляко и уиски е желателна, но бялото вино и лютите чушки са задължителни. Все пак това са коктейли за кума Ви.

Сватбени игри

Играта е задължително да се проведе към края на вечерта и да е изненада за кума!

И най-важното – използвайте алкохол в минимални количества!

2. Поемата на Младоженците

Една от многото сватбени игри в които основна роля има една от шаферките.

Тя взима голям празен лист хартия. Без да показва на никой написва една романтична фраза в началото. След това сгъва листа само с часта където е написана фразата и дава на някой от гостите да продължи с „поемата“, без да вижда какво е написала самата тя. След това продължава към следващия гост. Нокой от „поетите“ не трябва да вижда това което е написал предишния. Поемата завършва когато листа вече на може да се прегъва и съотвено да се крие това, което е написано преди.

Изчита се от кума на висок глас или по микрофона. Желателно е това да стане след дегустацията на коктейлите.

Сватбени игри

3. Ретро Слайд-шоу

Още една от много популярните напоследък сватбени игри.

Трябва да е изненада за младоженците. Необходимо е да се осигури мултимедиен проектор или някакъв видеоекран с достатъчна големина. За това може да Ви съдейства вашия сватбен фотограф ,видеооператор или DJ.

Прожектират се предварително подготвени слайдове със сватбени снимки на родителите на младоженците на фона на любимта ,на родителите , музика. Могат да се включат сватбите на кумове, братя, сестри съответно с други мелодии и т.н.т.

Младоженците танцуват и едновременно с това гледат снимките от сватбите на родителите си.

Момента е изключително емоционален и запомнящ се!

сватбени игри

4. Почти Женени

От сватбените игри това е осъвременен вариант на играта с обувките и за нея е нобходима малко по-сериозна подготовка.

Освен мултимедийния екран ще Ви е необходима и помоща на вашия видеооператор. Вашия сватбен фотограф също може да Ви бъде полезен.

Заснема се кратко видео с булката и младоженеца преди сватбата. Дватамата самостоятелно, без присъствието на другия отговарят на въпроси от списък. Въпросите са подобни на тези от играта с обувките – кой направи първата крачка, кой заспива първи и т.н.т.

След това видеооператора подготвя кратко видео с отоворите като ги подрежда в съответния ред. Отговора на булката на първия въпрос – отговора на младоженеца на първия въпрос и т.н.т. Видеото се прожектира на мултимедията. Младоженците за пръв път виждат отговорите на своята половинка.

Разбира се ако имате съответните умения, може и само да си подготвите видеото, а цените за наем на мултимедия, не са това което бяха.

сватбени игри

5. Намери госта

За тази игра не е необходима никаква подготовка, освен малка награда за победителя в течен вид.

В произволен момент от сватбата Булката или Младоженеца обявяват, примерно, че търсят гост със червени чорапи и говорещ полски език. И предлагат награда на „заловилия“ го. Разбира се важно е такъв гост да съществува!

6. Кое най-много ми хареса

Това обикновенно е последната игра на сватбата.

Който желае може да напише на листче кое най – много му е харесало от сватбеното тържество. Без да се подписва или да пише името си.

Сгънатите листчета се поставят в кошница от където младоженците ги взимат и прочитат на глас. Трудното за тях и веселото за гостите е, че трябва да познаят кои са авторите на съответната бележка.

Забавлявайте се!

Линк към вотора част

Портфолио фото и видеозаснемане