Сватбени игри – втора част.

Коя е булката. Кой е младоженеца.

В играта участват основно шаферите но може да се включат и всички желаещи.

Това е една от сватбените игри, които не изискват никаква подготовка.

сватбени игри

Сватбени игри – втора част. Шаферките и булката застават една до друга в произволен ред. Младоженецът минава пред тях със завързани очи, като докосва ръката, китката, пръстите или лакътя на всяка от тях. Младоженеца се придвижва с „помоща“ на шаферите, който му „помагат“ през време на играта със съвети и насочвания. Той, младоженеца, трябва да открие коя е булката само чрез докосване на ръката или лакътя и. Опитайте да оставите място наблизо и за вашия фотограф и оператор! Могат да се получат много интересни кадри.

Не е тайна за никой, че повечето жени имат гъдел на лактите. Така че в случая, всичко е в ръцете на младоженеца. Той може да открие булката по пръстена, смеха и или някой други начини. Момента в който младоженците „се открият“ е много емоционален.

Втората част на играта е огледална версия на първата – булката е със завързани очи и шаферките и „помагат“ да открие младоженеца. Младоженеца, шаферите и всички се качват върху столове подредени в редица. Всеки един от тях повдига крачола на панталона си до над коляното. Булката трябва да открие младоженеца само с докосване на коляното. Спомнах ли за гъдела по колената?

Търг за вратовръзката на малдоженеца.

Сватбени игри – втора част. Продажбата на вратовръзката на младоженеца е традиция, която произхожда от Бразилия.

В Бразилия на сватбите е традиция да се продава вратовъзката на младоженеца. В някои часто на страната с купуването на вратовръзката купувачът заявява че той иска да е следващия младоженец. Следва и предложение, най-често към някоя от шаферките.

В Европа и Северна Америка тази традиция се е променила в търг, на който мъжете наддават за вратовръзката на младоженеца, най-често с майтапчйиски предложения за замяна. Всеки може да наддава, но единствено в предмети или услуги.

За да се избегнат всякакви конфузни ситуации, младоженците предварително „назначават“ предварително две „подставени лица“. Въпросните „подставени лица“ веднага след обявяването на „търга“ започват наддаването. Първия може да предложи буркан с люти чушки и втория да вдигне мизата с буркан туршия и бутилка ракия, след предложението за „предна лява джанта от зелен москвич 402 турбодизел“ или „смяна на плочките в банята на младоженците“ нещата започват да се случват сами.

сватбени игри

„Търга“ приключва след като младоженеца на може да устои на някое предложение и обявява – „Продадено!“

Съвети за младоженците

Книга със съвети към младоженците, написани от всички гости който желаят. Това може би няма да не е най-веселата част от сватбата но със сигурност ще е един от най-запомнящите се моменти, когато водещия, към края на тържеството, прочете някой от тях. Това, може би, ще е един от най-важните спомени от сватбата.

Непремено напомнете не гостите, че тези които не желаят, може да не се подписват под съветите които са Ви дали.

Забавлявайте се!

сватбени игри

Линк към първата част на статията.

Портфолио сватбена фотография и видеозаснемане