Как да изглеждате добре на сватбените си снимки

Как да изглеждате добре на сватбените си снимки

Как да изглеждате добре на сватбените си снимки е въпрос с много отговори. Сега ще се опитам да отговоря на някои от тях. Може би, ще Ви е полезно да погледнете и блогпоста за позирането в сватбената готография, към който ще сложа линк и в края на настоящата статия. Не само снимките на които сте вие, трябва да изглеждат добре. Всички снимки от вашият празник трябва да са хубави. Вкусовете на хората са различни и определението за хубаво е различно за всеки. Не се доверявайте изцяло на препоръките. Екипа може да си върши чудесно работата, но да не е точният за вас. 

Как да изглеждате добре на сватбените си снимки

Разгледайте подробно портфолиото на вашият фотограф.

Портфолио. Цени сватбена фотография и видеозаснемане.

Как ще изглежда една снимка зависи от много неща. Естетическите виждания на фотографа. Техниката която се използва. Тук не говоря за марка /Nikon, Canon…/ или начин на обработка на снимките. Имам предвид обективите. Различните обективи „виждат“ по различен начин заобикалящата ни действителност. И това дали вашият фотограф има достатъчен набор от обективи и дали може да избере точният за различните моменти от вашият сватбен ден е от голямо значение. Когато разглеждате портфолиото на сватбеният фотограф, разбира се не е нужно да познаете с какъв обектив е снимал. Важно е да се „познаете“ във снимките му. 

Ако сложа една ябълка на масата и извикам пет фотографа да я снимат, то аз ще имам пет различни снимки на една и съща ябълка. Това няма да е така само заради различната техника. Всеки от тях в снимката ще покаже, това което според него е най-хубавата страна на тази ябълка. Как ще изглеждат сватбените ви снимки зависи от много фактори. Техниката, опита, познаването на ритуалите, умението да е на най-подходящото място във всеки един момент. От това което него го вълнува и вижда, това което се опитва да ,,улови’’.

Как да изглеждате добре на сватбените си снимки

В обработката на снимките почти няма ограничения. Снимките могат да изглеждат натурални и естествени, да им се добавят различни ефекти, например емулация филмова лента и пр. Да се търси определена визия като темата на сватбата, или популярния напоследък „бохо“. Ако имате предварителни изисквания за визията на снимките си, обсъдете обработките с фотографа предварително. 

Направете си пробен грим и прическа.

Портфолио.

Цени сватбена фотография и видеозаснемане.

Вижте как ще изглеждате и дали се харесвате с тях. Ако е нужно променете нещо. Много е важно да се харесвате, да се чувствате красива. Начинът по който се чувствате личи и във снимките и във видеото ви! 

Отпуснете се и бъдете естествени.

Знам,че звучи трудно. Обаче повярвайте ,,сценичната треска’’ ще ви държи по-малко от половин час. Предварителната среща също помага за вашето спокойствие. Вече ще сте се виждали с част от екипа, който ще е с вас във сватбеният ви ден.  Ще сте говорили с тях и определено няма да има елемента на изненадата от напълно непознато лице. 

Как да изглеждате добре на сватбените си снимки

Насладете се на емоциите си един към друг.

Не се притеснявайте и не скривайте любовта си. В сватбеният ви ден сте се събрали с най- близките си за да отпразнувате именно любовта. Щастието, което изпитвате когато сте заедно. Отделете нужното внимание на роднини и приятели. Точно емоцията ,,уловена’’ от вашият фотограф ще направи снимките ви неповторими. 

Кажете, когато сте изморени. Ние се стараем да сме ненатрапчиви с пресъствието си. Също така и се стараем да не изпуснем и нищо важно от вашият ден. Няма да крия, умората и напрежението се натрупват през деня. Имате подготовка. Граждански и църковен брак. Фотосесия.  Уелкъм дринк. Снимки с гостите. Няколко часа в ресторанта. Ако по някое време на денят усетите, че имате нужда от почивка най-добре е да кажете на екипа. Веднага ще си намерим нещо за снимане- украсата, гостите… 😉 

Предварително обсъдете със сватбеният си фотограф ако има определена снимка, която държите да имате.

Портфолио.

Цени сватбена фотография и видеозаснемане.

Понякога се оказва, че точно за тази снимка е необходимо допълнително осветление. Предупредете го за изненадите, който сте подготвили за кумове родители и гости. Обсъдете кога ще е най-удобно да се направи обща снимка с гостите. Кажете му с кой задължително искате да имате снимка- възрастни роднини, братовчеди, приятели, домашни любимци…

През целият ден сватбеният фотограф ще има възможност да направи репортажни и непренудени кадри. В тях е важно да се отрази настроението и емоцията. Вашата и на вашите гости. Много портрети. Общи снимки и предварително режесирани. Това са снимките на който той/тя ще ви каже как точно да застанете и какво да правите. Вашият фотограф ще ви даде нужните напътствия как и къде трябва да застанете за да може да покаже най-красивата ви страна по най-добрият начин. 

Сватбеният фотограф не работи с актьори. Той работи с обикновенни хора- лекари, преводачи, сладкари, строители и знае как да работи именно с такива хора. Вашите снимки ще станат също толкова хубави, дори и повече. Изберете сами екип. Доверете му се и се насладете на всеки миг от сватбеният си ден. 

Портфолио фото и видеозаснемане

Цени фото и видеозаснемане

Позирането в сватбената готография