Предварителна Среща с избрания от Вас Сватбен Фотограф

Предварителна среща с избрания от вас сватбен фотограф или екип е едно от нещата, които не бива да пропускате, при подготовка на сватбата си.

Когато везните се наклонят към даден професионалист, непременно си уговорете предварителна среща. Няма сватбен фотограф, който държи на работата си и на клиентите и да откаже такава. Този тип срещи не се заплащат. Казвам го защото съм получавала подобни въпроси. Никой няма да ви иска пари – дори и Арменците :).  Не само, че е безплатна, но и не ви ангажира по никакъв начин с услугите на избрания екип.

Защо предварителна среща.

Като за начало би било добре да знаете, кой ще е човекът или хората с които ще прекарате най-много време в сватбеният Ви ден. Може да зададете всички въпроси, дори и онези, който все забравяте по телефона. Да споделите очакванията си и детайлите на които най-много държите по отношение на фото и видео заснемането. По време на събитието едва ли ще има време за това. Можете да обсъдите графика, цените и да видите мострени бройки от албумите /фотокнигите/.  Какво правите при лошо време, както и всичко, което ви притеснява. Да споделите изненадите, който сте подготвили за гостите по време на тази среща е едно от важните неща.

Какви могат да са изненадите в сватбеният ден, ако си спестите времето за тази среща.

Безспорно една от най-неприятните изненади е ако се окаже, че вашият фотограф е диригент. А вие искате непринудени снимки. Или обратно. Нямате опит с позирането и искате някакви насоки, а фотографа Ви мълчи.

Друг неприятен момент е дори и при осъществена среща да се окаже, че вас ще ви снима не този с който сте разговаряли. Често той праща свой колега или някой друг от екипа си и в крайна сметка да оставате разочаровани. Това може да се уточни на срещата.

Сватбена фотография

Следващият в списъка е „тази услуга се заплаща допълнително“. Поискайте договор където са описани подробно какво влиза в ангажимента на фотографа към вас срокове, обработки, брой снимки и др. Какво е обект на допълнително заплащане, при какви условия и в какъв размер (транспортни, нощувки и др.). Това е важно, за да не се окаже след свършената работа, че така изгодната цена някак се е удвоила. Все повече Ви допада идеята за предварителна среща, нали?

Портфолио фото и видеозаснемане

Цени фото и видеозаснемане