Предварителна Среща

Предварителна среща с избрания от вас фотограф или екип е едно от нещата, които не бова да пропускате, при подготовка на сватбата си.

Когато везните се наклонят към даден професионалист, поискайте предварителна среща. Никой колега, който държи на работата си и на клиентите няма да откаже такава. Този тип срещи не се заплащат, казвам го защото съм получавала подобни въпроси. Никой няма да ви иска пари – дори и Арменците :).  Не само, че е безплатна, но и не ви ангажира по никакъв начин с услугите на избрания екип.

Защо предварителна среща.

Като за начало би било добре да знаете кой ще е човекът или хората с които ще прекарате най-много време във сватбеният Ви ден. Може да зададете всички въпроси, дори и онези, който все забравяте по телефона. Да споделите очакванията си и най-важното за вас. По време на събитието едва ли ще има време за това. Можете да обсъдите графика, цените и да видите мострени бройки от албумите /фотокнигите/.  Какво правите при лошо време, както и всичко, което ви притеснява. Да споделите изненадите, който сте подготвили за гостите.

Какви могат да са изненадите в сватбеният ден, ако си спестите времето за тази среща.

Безспорно една от най-неприятните изненади е ако се окаже, че вашият фотограф е диригент. А вие искате непринудени снимки. Или обратно. Нямате опит с позирането и искате някакви насоки, а фотографа Ви мълчи.

Друг неприятен момент е дори и при осъществена среща да се окаже, че вас ще ви снима не този с който сте разговаряли. Често той праща свой колега или някой друг от екипа си и в крайна сметка да оставате разочаровани. Това може да се уточни на срещата.

Следващият в списъка е “тази услуга се заплаща допълнително”. Поискайте договор където са описани подробно какво влиза в ангажимента на фотографа към вас срокове, обработки, брой снимки и др. Какво е обект на допълнително заплащане, при какви условия и в какъв размер (транспортни, нощувки и др.). Това е важно, за да не се окаже след свършената работа, че така изгодната цена някак се е учетворила. Надявам се, че вече все повече Ви допада идеята за предварителна среща.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *