Най-голямата емоция, при подготовката за абитуриентски бал е самата подготовка.

Подготовката за абитуриентски бал започва месеци наред преди бала в класната стая с обсъждане на гримове, прически и рокли. Обхваща родители, роднини и приятели.

Подготовката за абитуриентски бал е в разгара си и леля ви се обажда по телефона, че е видяла ,, Най-феноменално суперските обувки’’ съвсем случайно в един магазин близо до тях. И как „непременно трябва да ги мерите“  въпреки, че все още вие дори не сте наясно с вида и цвета на роклята. Или пък третият ви братовчед, с които се чувате по коледа и за рожденните си дни,  изведнъж се оказва, че на най-добрият му приятел, братът, имал приятел дето дава едни много луксозни коли под наем и е казал, че ще уреди нещо ,,като за наши хора’’.  Баба ви ви гледа сякаш ви вижда за първи път, може и да се чуди ,, кога порасна това дете , бе божееее, как си вървят годинките…’’   И всеки следващ ден се приближава до важната дата от дъждовният месец май.

Прическата е ясна, роклята перфектна, обувките, е не бяха онези суперските, тези са направо…и как си ходят с чантата. Нали не забравихте за  момента , в който да изберете фотограф и да решите какво искате да бъде заснето. През времето на баловете, почти няма личност който да е поставила photography след фамилното си име ,който да не е зает. Така че, не оставяйте избора си за последният момент.

Избор на Заведение

Избора на заведение за абитуриентски бал е много важен. Не само откъм предлагано меню, качество на кухнята ,естествено и цените. Да не забравяме местата за паркиране и тнт… Огледайте добре заведението, където ще празнувате. Преценете дали точно това искате за фон на вашите снимки. Разгледайте и около него. Да май е дъждовен, но може да имате късмет да отскочите до красивият парк в близост и да поснимате и там.

Фотосесия в деня на бала.

Направете всичко възможно да спазите уговорката за часа определен за фотосесията. Ако вашият фотограф снима няколко фотосесии в същият ден, като в повечето случаи, то всяко ваше закъснение е за ваша сметка. Фотографа не би закъснял за следващият си ангажимент. Дайте си повече време. Придвижването в деня на баловете е изключително затруднено. Предвидете и това и повече време за фотосесията. Може да вали и да сте принудени да изчакате или да се приместите и продължите някъде на сухо. А там най-вероятно ще има и други снимащи и скрили се от дъжда. Не се ядосваите на лошото време. В дъжд стават хубави снимки – композиции с шарени чадъри и др. Ако фотосесията Ви се премести на неочаквано място с добър фотограф, пак ще имате невероятни снимки.

Абитуриентски бал

А замисляли ли сте се за абитуриентска фотосесия в различен ден от този на бала.

За фотосесията в друг ден можете да прочетете тук. Предимствата. Може да използвате момента на правенето на пробен грим и прическа и тогава да направите въпросната фотосесия. Да се съобразите, доколкото е възможно и с времето, да снимате на интересно място. Няма да ви се налага да се борите с трафика, да бързате и да гоните дневният график. Другото предимство е, че снимките ви ще са готови в деня на бала. Ще може да ги споделите в социалните мрежи, а защо не и да направите малък подарък на роднините си – ваша снимка, като абитуриент.

Портфолио фото и видеозаснемане

Цени фото и видеозаснемане