Свето Кръщение

,,Тайнството Свето Кръщение се извършва само веднъж и никога не се повтаря. То е духовно раждане. Както човек телесно се ражда само веднъж, тъй се и кръщава само веднъж’’.

фотограф за кръщене

Фотограф за кръщене.

Щом търсите фотограф за кръщене, може би ви предстои да съпреживеете с вашето дете Свето Кръщение. Казват, че в деня на кръщаването, кръстеният получава своя ангел пазител.

В повечето случай кръщенето е уморително и донякъде стресиращо за вашето дете.

Обикновенно детето Ви има режим, който е нарушен в този ден. Все пак се опитайте да съобразите часа в църквата с режима му. Ако кръщенето се извършва, когато детето е на около годинка то е в периода на никнене на млечните зъбки. Ако ползвате гел, който нямалява дразнененто, не го забравяйте. Подгответе си закачалка за дрешките за преобличане, ще е нужна за по-добрата визия на снимките. Непременно попитйте в църквата дали ще извършат ритуала с предварително закупените и украсени свещи. Напоследък в повечето църкви държат да кръщават със свещи закупени от самата църква, на място. Така ще се предпазите от излишни разходи.

Има свещенослужители, които държат по време на целия ритуал детето да е в кръсниците, както повелява канона. Затова е добре в дните преди ритуала, детето Ви да прекара малко повече време с кръсниците, ако не ги е виждало скоро.

фотограф за кръщене

Фотосесията.

Ако искате да си направите фотосесия с вашето дете преди кръщенето, имайте предвид няколко неща.

Детето Ви ще е със дрехите, който ще бъдат сменени по време на ритуала, но определено ще е в по-добро настроение. За подобна фотосесия ще са необходими около 20-30 минути и ако искате груповата снимка и снимките с роднините да са по това време, ги предупредете. Организирането на всички присъстващи за въпросната обща снимка е ваше задължение, фотографа може само да ви помогне. Допълнително време, обикновенно около 10-15 минути, са необходими за заснемането на храма, украсата, дрешките за преобличане и масата за почерпка.

Ако искате фотосесията да бъде веднага след ритуала и преди заведението, добре е да знаете, че много често точно в този момент детето ви вероятно ще е разстроено.

Не го насилвайте да присъства задължително на всяка една снимка. Ако не иска го оставете за момент и опитайте отново малко по-късно. Нека снимането да е под формата на игра. Дайте малко време на детето си да свикне с фотографа. Много често големият обектив, непознатият човек са плашещи за него.

Когато преценяте времето, за което да ангажирате фотографа, се съобразете отново е режима на Вашето дете. Уверете се, че няма да се храни или заспи.

фотограф за кръщене

Фотограф за Кръщене

Разпространено е схващането че жените фотографи са подходящи за заснемане на кръщене, защото децата по-лесно ги приемат. Това донякъде е така, но все все пак не е абсолютно правило. Все пак всички деца са различни и Вие най-добре познавате ващето. По-важно е фотографа да има опит с работа с деца. Да познава ритуала в църквата и да не пропусне ключови моменти от него. Да обърне нужното внимание на гостите ви, да снима детайли от украсата, комплекта за кръщене и атрибутите в църквата- ножици, кръстът, кандилото и др. Разгледайте подробно портфолиотиата. Всеки фотограф си има начин на снимане. Техниката, която ползва също е един от опеделящите фактори за крайната визия. Качествените, светлосилни обективи и въобще качествената фотографска техника са необходимост в не толкова добре осветени места.

Портфолио фото и видеозаснемане

Цени фото и видеозаснемане