Сватбена фотография – техника и познания.

Денят на сватбата Ви наближава и сте решили да наемете сватбен фотограф. Определящия фактор за Вас би могъл да е портфолиото, някоя препоръка или добрата цена. Решението е ваше. Добре е, да имате предвид и още някои неща. Фотографа не е само човека, на който висят разни апарати с огромни обективи, може би за да прави повече впечатление с тях и натиска копчето. Всеки може да натисне копчето.

Фотографте „тежат“ не само със със своята техника, но и с опита си и идеите си. С отношението си към вас и вашите гости. С начина на обличане и поведение. С умението да остане незабелязан, но винаги да е на правилното място в точното време. И това не са само добре звучащи изрази. В повечето случай, се занимава от дълго време със фотография и сватбена фотография. Инвестирал е много в себе си като познания, вложил е немалко средства и в техниката си. И като техника нямам в предвид само това, което вие виждате в деня на заснемането. Качествен калибриран монитор, сериозен компютър, програми за постобработка и познания за работа с тях. Когато плащате на Фотографа, Вие  му плащате за времето отделено за вашето събитие, но и за времето в което той е трупал опит и познания, за да може да покрие максимално добре вашите изисквания към него. Плащате му и за дните, понякога и седмиците прекарани пред компютъра обработвайки вашите снимки.

сватбена фотография

Когато изберете фотограф непременно се срещнете с него предварително.

В сватбена фотография има много стилове и похвати и Вие вероятно сте харесали фотографа си имено заради използваните от него такива. Но все пак обяснете му какви са вашите желания, очакванията Ви към него и кое е най-важно за вас. Ако сте планирали нетрадиционни изненади за гостите, споделете ги с него. Уточнете колкото е възможно, подробностите предварително, за да можете в деня на сватбата да се насладите на всеки един момент.

Добре е да съгласувате и виждането си за графика през сватбеният ден с фотографа и видеооператора. Те биха могли да ви ориентират с времето. Колко ще отнеме фотосесията или колко време се губи относително от предвижването от място до място. Намиране масто за паркиране на няколко автомобила. Изчакване на някой, който е отскочил само за бутилка вода. Малките шафери са огладнели и искат сладолед… Би могъл да ви даде и странични съвети от рода на допълнителен чифт обувки за булката и резервна риза за младоженица. Всичко се случва, а мокрите кърпички не винаги помагат.

сватбена фотография

Фотосесията.

Хубаво е да предвидите време и за Фотографа и за Видеографа по време на фотосесията в деня на сватбата. Ако Фотографа може да си ,,открадне’’  някой допълнителен кадър докато колегата му си върши работата ,то видеооператора почти не успява да се възползва от статичните пози. А когато се налага да има и допълнително осветление, то понякога пречи на видеозаснемането.

Добрият сватбен фотограф трябва да умее да се синхронизира с колегите си. Колегиалноста е важна за всяка професия, безспорно, но е решаваща при сватбената фотография и видеография. Сватбените ритуали не се повтарят и ако фотографа волно или неволно, попречи на видеооператора или се случи обратното, няма как да върнете лентата. Вие плащате за два различни продукта и заслужавате най-доброто като краен резултат.

Фотографа би трябвало да ви предостави предварителен договор. Описание на задълженията му към вас, услугата която предоставя, времетраенето на ангажимента, качеството на продукта, сроковете за изпълнение и тнт.

Портфолио фото и видеозаснемане

Цени фото и видеозаснемане

сватбена фотография