Ако имате възможност, си назначете “отговорник’’на сватбения ден.

Някой близък човек, който е бил с вас по време на организацията и познава графика и детайлите в подробности, знае как лесно да се стигне до местата, където ще се провеждат ритуалите и ресторанта.

Непременно се уверете, че “отговорника” има телефоните на вашия координатор, сватбен фотограф, видеооператор и въобще всички телефони на професионалистите ангажирани с вашата сватба. Нека да има запаметени, в телефона си, GPS координатите на всички локации, за да може лесно да ги изпратите на тези, които не могат да се ориентират. Така ще се спести време в обяснения от рода на – …и после на сватофара наляво…

Същия ваш приятел/приятелка/ “назначени” за координатор може да поеме ангажимента за неща, който се уточняват в ,, последната минута’’. Да носи, в различни чанти, необходимите ви неща за ритуала в църквата , за гражданското, за ресторанта, както и спасителна чанта – мокри кърпи, безопасни игли, втори обувки, риза, чорапогащник и безцветен лак за нокти, ах тези чорапогащници и всичко, което прецените, че може да ви потрябва. Така няма да ви се налага през целият ден да мислите и да питате най-близките си взе ли чантата с…? Или да ги носите вие.

Помислете и за телефоните си и за варианта да ги “поверите” временно на някой. Ще се изненадата колко често звънят на младеженците, понякога и по време на ритуалите, примерно роднини от друг град, за да Ви питат как да намерят ресторанта.

Обикновенно, или да си кажем направо, винаги и гримът и прическата отнемат повече време, от това определено по план. Добра идея е да бъдете с риза или лесно сваляща се дреха, но за предпочитане не през главата. Много са актуални за момента елегантни халати с надпис “булка”.

сватбения ден

Когато планирате времето за подготовка на булката предвидете малко повече за обличането. Това е момента в който ако имат време вашите фотограф и видеооператор биха могли да направят интересни кадри.

Това е момента на очакването, трепета към предстоящият ден и бъдещият ви съвместен живот.

Не го заменяите със ,, Бързо да се мушна в роклята, че ще ме вземат всеки момент”

Закусете. Не се знае кога ще имате време и възможност за хапване. Внимавайте с алкохола, всеки иска да каже наздраве на младоженците.

Сватбения ден – един от най-запомнящите се.

А също и един от най-дълго организираните. Много неща има за вършене. Независимо дали сами сте планирали и изработили  или сте използвали помоща на агенция, факт е, че работата е много. Срещи и разговори с екипите (сватбен фотограф, видеограф, водещ, DJ, сватбен агент…), планиране на график, поканите към роднините, документите. Оглед на ресторант, менюта, портфолиа на фото и видео, избор на тортата, украсата, костюм, рокля, грим, прическа, свещи, ритуални чаши…списъкът е безкраен.

Сватбения ден започва с подготовката на булката и завършва … на следващият ден. Всеки сватбен ден е различен. Насладете му се дори и да има малки непредвидени обърквания, те го правят различен. Понякога малките гафове са най-яркият спомен. Това е вашият ден и каквото и да се случи, може да минете през него с усмивка.

Интересна ли ви беше статията? Споделете мнението си в коментарите.

Портфолио фото и видеозаснемане

Цени фото и видеозаснемане

Онлайн сватбен калкулатор

сватбения ден

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *