Фотосесия в деня на сватбата

Какво трябва да знаем за фотосесия в деня на сватбата и кои са най-често задаваните въпроси.

Къде да направим фотосесията

Този отговор е най-трудният. Зависите изцяло от времето което сте предвидили за фотосесията. От това какво си представяте като фон на фотосесията. И от метереологичните условия през деня. По същество, парк, горичка, панорамна площадка с възможност за паркиране. Място с интересна архитектура. Търсете по възможност сенчести места. Или наемете къща музей с интересен интериор…

Ако сватбата Ви ще е в Пловдив или околноста, в линковете по-долу, ще намерите интересни идеи.

Сватбена фотосесия в Пловдив

Сватбена фотосесия в центъра на Пловдив

Времето за фотосесия в деня на сватбата

Това е времето за снимане..!., без времето за придвижване с кола или пеша и подготовка на техниката за снимане. Не на последно място паркирането или времето за търсене на паркомясто. Понякога фотосесията се прави на няколко близки дестинации, а разстоянието между тях се минава за 5 минути. Но с токчета в голяма компания, тежка техника и в 14.00ч. те обикновенно стават 15 мин.

Колко време е нужно за заснемане на фотосесията? За фотосесия е деня на сватбата чистото време за снимане трябва да е поне 45 минути, а 75минути, можем да кажем че са напълно достатъчни.

Кога е подходящо да се снима фотосесията

Най-подходящият момент е златният час или времето когато започва залеза. Ниското следобедно слънце. Но програмата на сватбеният ден е такава, че обикновенно тогава сте в ресторанта. Обикновенно зависите и от часовете на останалите ритуали. Зависите и от времето и въпроса какво ще правят гостите ви докато се снимате. Обсъдете възможностите и подходящите места с вашия екип.

Възможно ли е да снимате десетина минути преди ритуала, десетина след църквата и малко преди влизането в ресторанта?

Всичко е възможно, но това не е фотосесия в истинския смисъл на думата и е вероятно крайният резултат да не е задоволителен. Обикновенно десетте минутки стават пет или не остават въобще. На фотосесията трябва да покаже вашата емоция, а тя е напрежение от натрупващите се закъснения. Винаги има някой който да ви поднася поздравления или да пита за часове и адреси. Както и гости желаещи общи снимки с младоженците. Няма време и място за работа с допълнително осветление. Мога да продължа…

Фотосесия в деня на сватбата

Фотосесия в деня на сватбата. Може ли снимките ни да са непренудени и естествени?

Да може. Нашият екип ще ви даде нужните насоки и ще се постараем да уловим максимално естествени пози и моменти. Но за тези снимки също е нужно време желание и старание и от ваша страна.

Може ли на фотосесията да присъстват и…?

Да може да присъства всеки, който пожелаете стига да ни останат поне 30 минути, за работа само с младоженците.

Може ли да не правим фотосесия в деня на сватбата?

Да това е личен избор. Но както вече писах това е времето за “онези снимки“. А дали ще ги имате не зависи изцяло от опита или техниката на вашият екип. Те са резултат от достатъчно време. Резултат от съвместна работа и общи усилия. Вашите и на екипа ви.

Непредвидени фактори.

Сватбена фотосесия

Лошо време. Помислете за алтернативно място за фотосесията при дъжд, силен вятър, летни бури…

Закъсненията. Закъсненията в деня на сватбата са нормални. Започват още от сутринта с подготовката, грима и прическата на булката или кумата. Задръствания по пътищата и невъзможността за паркиране. Обикновенно времето за компенсация на всички закъснения е фотосесията.

И няколко съвета за позирането и как да изглеждате добре на свадбените си снимки можете да научите в следващите статии:

Позирането във сватбената фотография

Как да изглеждате добре на сватбените си снимки