Сватбено Осветление и Пушек Машини

Сватбено осветление и пушек машини и машините за балончета определено създават настроение е са все по-популярни в сватбените тържества напоследък.

Сватбено осветление и пушек машини. Има обаче неща, който трябва да знаем за тях, преди да решим да ги направим част от нашия празник. Не са много, но са важни, защото могат да ни поднесат някои изненади.

сватбено исветление и пушек машини

 

Да започнем с малко пушек.

Пушек машините са три основни вида.

Всички те използват флуид съставен основно от парафини, които са напълно безвредни, малък компресор който да „издухва“ пушека както и нагревателен елемент, който изпарява флуида.

Първия вид създава дим който запълва равномерно обема на помещението, ако машината работи достатъчно дълго.

Понеже изпозлва въздух който е с температурата на помещението в което се намира, пушека „остава“ на място, без да се сляга на пода или да се качва към тавана и остава дотогава докато вентилацията не се „справи“ с него. Този тип са най-бюджетните машини и са предназначени за използване на открити сцени, където е необходимо да се създаде голямо количество пушек за единица време преди вятъра да се е намесил. Не е невъзможно да се изпозват и на закрито, но ефекта често е разочароващ и то не само за малдоженците и гостите, а и за фотографа и видеооператора. Положителните страни са – ниската цена, евтиния консуматив, и краткото време за достигане на работна температура. Най-евтините модели са и доста шумни и някой от тях направо може да Ви изкарат акъла, въпреки силната музика.

Следващия тип са така наречените „хейзъри“

/англ. haze – лека мъгла, мараня/. Името им доста точно обяснява ефекта получаващ се с тях.  Предназначени са основно да подчертаят лъчите от осветлението. Използват се в предимно за концерти на закрито и театрални постановки. Особенно са подходящи там където има интелигентни осветителни тела, който променят насоченоста и формата на лъчите си /moving heads, moving points…/. Цените им са подобни или малко по-високи от обикновенните дим машини, но консуматива им е по-скъп и изискват повече време за да достигнат работно състояние. Имайте предвид че за разлика от останалите два типа, този тип се нуждае от време за да замъгли достатъчно. Зависи от мощността на мишината и обема на помещението, но често отнема десетина-петнадесет минути. Ако желаете леко мистична атмосфера за първия танц и сте ангажирали осветление със подвижни лъчи, това е вашето решение.

И третия вид – машините за „тежък“ дим.

Пушека се стеле красиво по пода и всички са щастливи. Видеоклипа на първия танц, който ви харесва, е заснет с използването на подобна машина. Флуида които използва е подобен на другите типове, но освен него е необходим и така наречения „сух лед“. Принципа на работа на машината на тежък дим е прост и гениален. Изпарения от нагревателя флуид се „издухва“ от компресора през „сухия“ лед който го охлажда до температура много по-ниска от тази в помещението. Колкото е по-суден дима – толкова по-красиво се стеле по пода. Пък и „студения“ дим лятно време, когато обикновенно се правят сватбите, си е благодат. Обаче „сухия“ лед се съхранява трудно и не е евтин. Купуваш 10кг. в петък и слагаш го в камерата на хладилника и събота имаш само 5кг.

Като говорим за сватбено осветление и пушек машини много е важно да не пропуснем и машините за балончета. Балончетааа. Всички са щастливи.  Най-удачното решение ако непраманно искате да внесете някакъв сценичен елемант в празника си, според мен.

Свадбено осветление и пушек машини

И осветлението.

Халогенното осветление е най-доброто и най-скъпото решение.

Наричат го още „топло“ или „театрално“ осветление. Всички устройства от този тип използват различни видове елементи с нажежаема жичка. Характерното за тези елементи /крушки/, които много добре си спомняме от много близкото минало, е че излъчват светлина в много широк спектър и са с много стабилна цветна температура. Предлагам да прескочим „келвините“ и физиката като цяло и да отидем на най-същественото – цветовете .

Цветовете които виждаме на снимките и видеото се естествени и наситени. И най – важното – тонът на кожата е естествен без странни жълти или червени или зелени и т.н.т. отблясъци. Но всичко си има цена. Необходимата инфраструктора /ферми, тръстове, трифазни табла, димери, кабели и т.н.т/ изискват намесата на сериозна рентъл компания и добър екип от ригъри за да мине всичко както трябва, особенно ако тържеството е на открито. Често на локацията където се провежда събитието просто е невъзможно да се осигури достатъчен ампераж на електрическото захранване.

Обаче дявола не е толкова черен. Комбинацията от малко халогенно осветление, предимно фронтално за лицата и малко повече LED осветление, за което ще стане дума след малко, в комбинация с добър осветител, вършат чудеса. И не само по отношение на светлината но и за бюджета ви.

И като стана въпрос за LED или „светодиодното“ осветление…

Заедно със сватбено осветление и пушек машини от ден на ден става все по – добро.

Въпреки че не може да се похвали с характеристиките на халогенното осветление има компании които предлагат решения трудно различими от халогенните им събратя. Това несъмнено е бъдещето. LED осветлението има много висок коефициент на полезно действие и съответно много ниска консумация на електроенергия. Леко е и се монтира лесно. Често по-скъпите компоненти от този тип са и влагозащитени. Перфектно за създаването на цветни „заливки“, лесно за управление, бърз монаж и демонтаж, все предимства които не са за пренебрегване. И както казах в комбинация с малко халогенно осветление може да бъде перфектното решение за вашия празник.

И накрая „интелигентните“/някой ги наричат „въртоглави“ :)/ устройства. Безброй видове с неограничени възможности. На доста места вече има постоянно монтирани подобни устройства. Могат да създадат неповторима атмосфера но са нож с две остриета. Особенно ако няма добър осветител наоколо.

Като става въпрос за сватбено осветление и пушек машини, няма как да не спомена и разните малки лазерни устрийства тип „цветни пъпки“ или  въртящите се надписи в логото или името на DJ-я примерно. Представете си снимка или видео от първия танц. Тежък пушек се стеле по пода. Цветна заливка от бледо-розово и малки светлосини акценти от мувинг-хедите. Върху бялата рокля изневиделица изпълзява електриково зелен надпис „DJ Stamat“…

В тази категория спадат и всички миниатурни парчета, гобусчета, поинтита и каквото се сетите там, които се купуват от „Али…“ нещо си там и да, те са си осветление ама…Когато някой Ви предложи осветление, попитайте точно какво има предвид все пак. Защото може да стане беля и на снимките да приличате на виолетово-зелени …

Сватбено Осветление и Пушек Машини

А сега сериозно за сватбено осветление и пушек машини.

Сватбено осветление и пушек машини могат да направят една хубава сватбена украса да изглежда феноменално. Една хубава рокля да стане приказна. Да създаде атмосферата за която сте си мечтали. Затова непременно се консултирайте със специалист. За щастие в България има доста подготвени кадри и няма да ви е трудно да ги откриете. Тук може да се ориентирате малко по-подробно при едни от ведещите в бранша.

Портфолио фото и видеозаснемане

Цени фото и видеозаснемане