Професионалистите

Професионалистите в сватбената фотография и видеозаснемане – как да ги познаем?

За професионалистите, портфолиото на първо място, разбира се.

Да, но там са само най – добрите снимки и видеа на професионалистите, ще кажете Вие. И ще сте прави. От друга страна качествените хостинг услуги не са никак евтини и при всички пакети има някакво ограничение във обема на файловете които могат да бъдат качени в даден сайт, съответно портфолио. Все пак винаги може да поискате да разгледате снимките или видеото от цяла сватба. Ако младоженците снимани на тях са съгласни, ще може да направите точна преценка по собствените си критерии.

професионалистите

На второ място качеството на сайта, на който е публикувано портфолиото.

Професионалния уеб-дизайн и уеб-хостинг си личат.

Семпъл и стилен дизайн – снимките и видеата трябва да говорят сами за себе си. Лесна и интуитивна навигация. Цени публикувани директно на сайта. Телефон. Не са без значение и работещите форми за контакт. Сайта би трябвало да работи еднакво добре и на компютър и на таблет и на телефон. Ако отделите достатъчно време на даден сайт, ще се изненадате колко неща може да разберете за професионалиста който представлява.

На трето място – личната среща.

Никога не я пропускайте!

Разглеждането на портфолиото и вашата лична оценка на сайта, спокойно може да приемете само като преценка, за това, дали да се срещнете лично. А самата среща като най – важния определящ фактор.

Как да разберете дали човека/екипа който стои зад сайта е вашия фотограф или видеооператор?

По време на сватбеното тържество професионалистите се опитват да останат незабелижими и доколкото е възможно, да не влизат в „в кадър“ на колегите си. Затова може да Ви попитат за дрескод на сватбата и ако има такъв да се съобразят с него.

Личната Ви преценка на първо място. А също и някои допълнителни неща.

Пофесионалистите никога не се хвалят с техниката си.

Дали да имат възможно най – доброто е въпрос, който не си задават. Това за тах е нещо естествено, като дишането. Може да ги попитате, ако се интересувате, макар че рискувате прекалено дълъг отговор. Професионалистите никога не се хвалят с уменията си. Отдавна са разбрали че портфолиото е единственото нещо което може да ги покаже. Професионалистите задават много и конкретни въпроси свързани със сватбения Ви ден. Това им помага да направят по-точна преценка за екипа и техниката който ще са им необходими.

Ако избраните от вас фотограф или видеооператор обсъждат техни колеги или още по – лошо техниката им, това би трябвало да Ви накара да се замислите.

Има още поводи за светване на червената лампичка. Прибързано уточнаване на крайната цена. Ценообразуването е точна дисциплина и включва много фактори – време за самото заснемане и последващата обработка, ресурса на техниката, режийните разноски и дипълнителните разходи плюс добавяне на съответната печалба. Израза „…-еди кой си взима толкова“ не бива да е фактор.

Интересна ли ви беше статията? Споделете мнението си в коментарите.

Портфолио фото и видеозаснемане

Цени фото и видеозаснемане

професионалистите