Фотосесията в сватбения ден

Каква е разликата на фотосесията в сватбения ден, следсватбената фотосесия и останалите снимки от сватбата? В тази статия ще се опитам да отговоря на едни от най-често срещаните въпроси, свързани с тази тема, както и малко полезна информация по въпроса.

Фотосесията в сватбения ден

Снимките през сватбеният ден

Репортажна фотография

За да сме честни и изключим фотосесията в деня на сватбата, сватбените снимки са предимно репортажна фотография. Това са снимки, където вашият фотограф и видеооператор зависят от мястото и се съобразяват изцяло със случващото се в момента действие. Отразяват различни емоции и моменти от сватбеният ден – обреди, ритуали и поздравления. Снимките се правят в междублокови пространства с много паркирали коли. В апартаменти и коридори, на стълбищната площадка. В хотелска стая или рецепцията. В обредната зала, църквата и ресторанта.

Продуктова фотография

Снимането на пръстените, украсата, сватбени аксесоари и други детайли е фотография от такъв тип. В повечето случаи не е на бял фон. Често изисква допълнителна аранжировка с подръчни материали. Понякога и допълнително осветление. За тези сники е необходима различна оптика от тази за общите снимки.

Общи снимки

Общи снимки с родители, кумове, гости… Тези снимки са желателни и почти задължителни. Кога е най-удобният момент да се направят и какво е по-характерно за тях можете да прочетете.

Обща снимка

Фотосесията в сватбения ден

Фотосесията в сватбения ден

Това е време откраднато за вас. Време през което фотографа ще може да направи онези снимки, който сте гледали в пинтерест или инстаграм. Или подобни на онези снимки. Нужно е определено време, в което да може да се контролира поне малко позата, да се отдадете на емоцията. Да се съобрази ъгъла на снимане и околната среда. Да има най-малко разсейващи фактори.

Времето през фотосесията в сватбеният ден е момента в който се работи най-пълноценно. Може да се отпуснете и оставите на емоцията. Да бъдете насочвани от вашият екип, ако желаете. А екипа ви, да използва всички предимства на технологията с която разполага, да се контролира донякъде светлината, като се работи с допълнително осветление. Тогава, вашите снимки ще са разнообразни и с различна визия. От много близки детайли на ръце и жестове, до широка панорама на околния пейзаж.

Фотосесията в сватбения ден. Момента с най-малко разсейващи фактори.

Безспорно сватбата е за вас. А вие, споделяте щастливото събитие с вашите гости. С някой от тях не сте се виждали отдавна и разбираемо емоцията от срещата е голяма. Всеки иска да ви види и поздрави. Вие също искате да поздравите всеки един от тях. В сватбеният ден обаче, имате нужда от малко почивка от това. Имате нужда от малко време само за вас двамата и най-близките ви, кумове и шафери. Фотосесията в сватбеният ден е точно това кратко бягство за вас. А екипа който сте наели ще запази тези моменти като красиви спомени.

сватбен фотограф

Кой са най-често задаваните въпроси за фотосесията в деня на сватбата.

Фотосесия в деня на сватбата

За предимствата и недостатъците на фотосесията в отделен ден сме посветили друга статия.

Следсватбена фотосесия