Подготовка на булката – какво може да се обърка?

Подготовка на булката – какво може да се обърка?

Подготовка на булката. Как да я организираме?

Подготовка на булката – какво може да се обърка? Подготовката на булката е един от най-важните и често подценявани моменти от вашата сватба. От нея зависи как ще изглеждате и как ще се чувствате през сватбеният си ден. Защото едно закъснение, от половин до един час, което се случва често, може да обърка много неща. Може да донесе много притеснения, в опит да се навакса време с неразумно и понякога опасно шофиране. Другите събития, граждански и църковен брак, влизане в ресторанта, са с фиксиран час. Единственото решение е да се “открадне“ време от фотосесията в деня на сватбата, която обикновенно е с „плуващ“ начален и краен час.

Какво и как да имаме в предвид, когато организираме графика за подготовка и вземане на булката.

Да започнем от началото – грим и прическа.

Подготовка на булката – какво може да се обърка? Съвет, който давам много често е да си направите пробни такива. Защото ако не се харесате, това може да съсипе целият ви сватбен ден. Те се правят не само за да знаете как ще изглеждате, а и за да сте сигурни, колко време ще е нужно за тях. Пресметнете времето за отиване и връщане до салона, ако няма да ви ги правят на място. Много често, особенно ако часът ви е към обяд, вероятноста да не започнат да ви приготвят в уговореният час е голяма. Графика в салоните е доста натоварен и се получават закъснения и от тяхна страна. Ако ще ви подготвят заедно с кумата, и шаферките, то нека да започнат от вас и кумата. Ролята на кумата е важна във сватбеният ден и е добре да е сред първите готови.

Някой практични съвети.

Не ходете с тениска с тясно деколте за прическата. Свалянето и за да се преоблечете много често е невъзможно заради обема на прическата. Изберете риза или нещо, което може да се свали без помоща на ножицата. Организирайте си необходимите неща от предният ден по възможност в различни чанти. Една за нужните ви неща за гражданският ритуал, документи, питка, чаши и т.н.т., една за църковбият ритуал, късмети за хвърляне, свещи вино и т.н.т., аксесоари и пробсове, ако желаете да има такива на фотосесията.

Една чанта и с неща от първа необходимост, резервна риза за младоженеца, мокри и сухи кърпи, козметични принадлежности, лепенки за мазоли, лосион против насекоми, безопасни игли, нещо за шиене, лекарства- за глава, корем и тнт. Добре е да има отговорник за тези чанти. По време на подготовката е добре да имате по-малко задължения и отговорности.

Подготовка на булката. Какво може да се обърка?

Приготвянето на булката в домът и и идващите гости.

Безспорно много емоционален момент. Всеки иска да види и да поздрави булката.

Постоянно някой иска нещо от вас и ви обсипва с въпроси. Могат да се заснемат много непринудени и емоционални моменти. Но, ако искате онези красиви художествени снимки с допълнително осветление и изглеждащи като от списание, е трудно да се получат в подобна обстановка. За тях трябва да си отделите стая без гости и поне 40-50 минути спокойна работа с наетия от вас фото и видео екип. Също така трябва да сте подготвили всички елементи като пръстени, обувки, бижута, воал и тнт.

Обсъдете на предварителната среща с фото и видео екипа, вашият график. Какво, как и къде, искате да бъде заснето.

Трябва да прецените и какъв ще е състава на фото и видео екипа Ви. Ако държите всичко и навсякъде да бъде заснето, но сте на големи разстояния с кумовете и младоженеца, то е почти невъзможно, екип от един видеооператор и фотограф, да се справи . Преценете колко време ще е нужно за предвижване от място на място. За да се заснеме всичко екипа трябва да е стигнал, паркирал и приготвил техниката за снимане малко преди вас. Ако искате да бъде заснето взимането на булката и бутането на вратата от двете и страни то с един оператор няма как да стане. Освен ако не я бутате два пъти, това е често решение. Преценете предварително, от коя страна-при булката или отвън при младоженеца е по-важно, за вас, да се снима. Имайте предвид, че емоционалният момент, когато бъдещият ви мъж, влиза при вас се случва в стаята на булката. Ако екипа е отвън то, най-вероятно, ще го пропусне.

Подготовката на булката. Какво може да се обърка

Помислете кое ще е по-изгодно от финансова гледна точка, за вас.

Допълнително плащане за часове за оъвуртайм или наемането на допълнителни хора към екипа. Такива е възможно да се наемат и за половин ден. Освен това, така ще имате възможност, да започнете по-късно подготовката и определено ще е много по-спокойно и за вас самите.

Подготовка на булката – какво може да се обърка? Още съвети.

Изпразнете стайте от скъпи и чупливи предмети. В помещенията влизат много хора и обикновенно са много емоционални. Вероятността да се бутне и счупи нещо ценно за вас е много голяма. Добре да се избере по възможност една стая за склад и там да се сложат всички вещи, които не желаете да присъстват после във филма и снимките ви. Кутиите под леглото е малко вероятно да се видят, но тези върху гардероба няма как да не се появят в определен момент. Обстановката около вас е определяща, за това как ще изглеждат вашите сватбени снимки и филм. Покрай подготовката с табелките и украсата помислете, къде има достатъчно място и къде ще се чувствате най-комфортно. Преценете, какво и как, искате да се вижда като фон във спомените ви от този ден.

Подготовката на булката. Какво може да се обърка

Много често от комплекса, където празнувате, ви дават стилна стая, като комплимент.

Помислете дали не е по-удачно там да се снимат вашата подготовка и тази на младоженеца? Дали да не си направите там прическата, гримът и обличането? Това ще ви спести време и напрежение в денят на сватбата. След това, вие да тръгнете към дома си, а фото и видео екипа с младоженеца, към дома на кумовете. Така ще можете да спестите, от броя на екипа, пестите време и отново ви взимат от бащиният ви дом със всички ритуали и обичаи.

Подготовката на булката. Какво може да се обърка

Подготовка на булката – какво може да се обърка? Ако имате домашен любимец.

Те са част от семейството. Но многото и постоянно идващи хора, шумът и силната музика не са подходящи за тях. Някои животни приемат суматохата от сватбата много по-лесно. Те дори могат да присъстват с вас в определени моменти от сватбеният ви ден. Други обаче могат да се преживеят силен стрес. Вие наи-добре познавате характера и темперамента на четерикракият или пернатия член от семейството си. Снимките с него са невероятен спомен. Помислете още един път, дали е добра идея той да присъства през цялото време на подготовката. Дали можете да му усигурите приятно и комфортно за него местенце. Ако намерите отговорен човек, който любимецът ви познава, е възможно да го доведете за фотосесията.

За предимствата и недостатъците на подготовката и взимането на булката от хотелската стая.

За това откъде е произлязла традицията и какви могат да са изпитанията към младоженеца има отделна статия в блога ми.

Портфолио фото и видеозаснемане

Цени фото и видеозаснемане