Сватбена фотография – новата стара технология.

Сватбена фотография и видеография през 2021 година – новата стара технология.

Сватбена фотография – новата стара технология. Производителите на фото и видео техника, трябва да продават. За да продават продуктите им трябва да отговарят на изискванията на клиентите, нали. Обаче нуждите на клиентите им, фотографи и видеооператори отдавна са задоволени в повечето жанрове, включително и сватбената фотография, лично мое мнение разбира се. 

Сватбена фотография - новата стара технология.

Тук идват на помощ многобройните ютюб канали, които наред с многото полезна информация неусетно ти вменяват нуждата от повече мегапиксели, повече резолюция, повече кадри в секунда, обективи с по добра стабилизация, още, повече…

Помислете. 8К за видео, когато да, някои клиенти искат 4К, но ако може и Full HD версия защото засега няма къде да гледат 4К…?  Или колега едновременно и клиент, които изрично иска тиизъра и филма от сватбата си само в Full HD вариант, за да може да го разпраща по лесно, пък и защото според него разликата е незначителна. 

Ами за какво 4К на 120 кадъра в секунда!?  За научни изследвания?

Колкото повече толкова повече

Или пък 50 мегапиксела за фотография, когато и 36 са ми много. Спомням си и с 12 мегапикселовите сензори, които между впрочем си бяха супер при ниска осветеност, никога не ми е била недостатъчна резолюцията. Просто телата навъртяха много кадри и трябваше да ги сменя.

И тук на помощ на производителите дойдоха “безогледалките”. По-леки, по-компактни, по-не знам си какво…

Така, знаете ли колко е разликата в тежеста, конкретно между 70-200 обектив закачен на Z6 с преходник и същия на D810? 250 грама според кухненската ми везна. Пренебрежима разлика за 43 килограмова жена като мен, какво остава за големите мъже фотографи…?

Сватбена фотография - новата стара технология.

Захват на телата. Неудобен, а имам много малки ръце, какво остава за …сещате се.

И това усещане че снимам с телефон като пробвам поредната безогледални камера. За по младите колеги, родени с телефон в ръцете това може да им харесва. На мен не. Държа да виждам света през обектива в реално време, не през малко екранче със закъснение. 

Сватбена фотография - новата стара технология.

Сватбена фотография – новата стара технология. Да, старомодна съм. В хладилника освен сирене и салам имам и доста ленти. И … не помня колко лентови тела.

И още една мъдра мисъл – ако искаме да подобрим работата си, нека ъпгрейта на техниката не е първото за което се сещаме.

Подходящи дати за сключване на църковен брак

Портфолио

Най-скъпите годежни пръстени в света

Най-романтичните сватбени ритуали