Сватбена украса

Сватбена украса или с какво да се съобразим при избора на тема. Тенденции, лични предпочитания и цветни гами.

Предстои ви сватба и трябва да отметнете графата сватбена украса. Хиляди идеи и снимки са пред очите ви или в интернет пространството. В съзнанието ви са различни теми, цветове и визии. Как да изплувате в океана от възможности. Ами започнете от начало.

Мястото

Сватбената украса се съобразява с мястото. Не можем да преобразим съвсем една зала само с украса и декорация

Пример.

Избрали сте луксозна зала с много кристални висящи полюлеи, колони с цветни блестящи елементи. Обаче ви се ще нещо натурално, горска тематика примерно. Искате клони с мъх, нарязани пънчета, свещници, зеленина и преплетени лиани… Едва ли флористите ще ви откажат. Ще направят и невъзможното за да изпълнят желанията ви. Но съгласете се, че ще има един непреодолим контраст. Преплитането на двете крайно различни визии не е най-добрата идея.

Естествено има по-изчистени зали, които по-лесно могат да се преобразят и доближат до вашата идея.

Сватбена украса и различни теми

Лесно можем да си представим елегантна украса. Високи вази със свежи цветя. Кичест божур, орхидеи, рози. Кристали посипани по масите или кристални висящи елементи. Елегантни свещници.

Когато говорим за морска или горска тема визията е ясна. Сигурни сме обаче, че покрай избора на сватбена украса дори и бъдещият младоженец може да обясни на кумът ви разликата между Рустик и Бохо. Ей така, помежду няколко бири. И все пак за все още незапознатите половинки.

Рустик

Характерно е използването на естествени материали. Житни класове, слама, дърво, зебло, канап и дори и плодове. Използваните предмети са стари съдове, буркани, сандъци, фенери. Стилът се отличава със семплост и максимално доближаване до естествения вид.

Бохо

Същото като Рустик. Объркахме ли ви? Бохо е идея, свобода, непринуденост. Препоръчително е мястото да е сред природата. Натурални и неутрални цветове, близки до природата. Дървени маси, ленени покривки, зеленина. Цветята са свежи листа или горски цветове, съчетани с бизонска трева. Свободно развяващи се от вятъра лентички и панделки в неутрални цветове и много висящи елементи. Поканите може да бъдат направени от рециклирана хартия. Подаръчетата за гостите да са мини секуленти или направо семена за засяване. Бохо идва от думата Бохем. Бил е стил на обличане-  характеризира се с дълги разкроени поли и рокли. Плетени блузи, етно щампи, дървени бижута и бродерии.

Сватбена украса

Винтидж

Той е своеобразно завръщане към романтиката на миналото. Характерни са стари предмети, избелял твърд къфар, грамофони или телефон със слушалка. Маси и предмети с напукан ефект. Порцелан тип Кракле, стари свещници, фенери. Цветовете са пастелни- светло синьо, прасковено, бледа мента, бежаво. Основната характеристика е под знака на думата Ретро- колата, рокля, прическа, грим, а защо не и кокетна воалетка…

Портфолио

Цени сватбена фотография и видеозаснемане

За символиката на цветовете и цветята

За избора на сватбена рокля

Сватбен букет