Избор на булчинска рокля

Избор на булчинска рокля

Проби на булчинската рокля.

След като сте определили бюджета, остава трудната част, избор на булчинска рокля. Обадете се предварително, в бутика, салона или магазина от където сте си харесали модел. В някои места пробите са само с педварително записан час и дори някъде се заплаща за тях. Не взимайте много хора с вас за пробите. Нямате нужда от много мнения, а човек, който ще е искрен. Помнете, консултантите в магазина имат интерес да продават. Колкото и да ви казват, че изглеждате неотразимо, доверете се на собственото си усещане.

След като сте купили сватбената си рокля, ако са останли места, които сте планували, но не сте посетили, отменете часовете си за тях.

Корекции.

Няма идеална рокля направена точно за вас. В днешно време, корсетите се стягат и стават за няколко номера. Но обикновенно се налага скъсяване и то спрямо височината на обувките ви. Непременно, попитайте за цените за корегиране, предварително. Ако се налага и допълнително стесняване го направете в момент близък до датата на сватбата ви. Носете си сутиена и обувките с които ще сте. Има и модели с вградени и твърди чашки в корсета.

Избор на булчинска рокля според фигурата и видове силуети при роклите.

Естествено е при избора на рокля да се съобразите с фигурата си, с ръста и да се опитате да подчертаете красотата на формите си. Както и да прикриете малките несъвършенства на тялото.

За да е по-лесен изборът на рокля то женската фигура се разделя на различни геометрични фигури, които се описват от формите на тялото. Или имена на плодове. Това са:

  • Правоъгълник-банан- където широчината на раменете, талията и ханша са с малки разлики.
  • Триъгълник, круша /с връх нагоре-тесни рамене и широк ханш или съответно с връх надолу- широки рамене и тесен ханш/.
  • Пясъчен часовник, тази фигура е характерна с тънка талия.
  • Кръг- ябълка, в тази категория попадат дами, които имат закръглени форми.

Роклите също се разделят на различни линии според силуета си:

Булчинска рокля тип Русалка.

Изключително женствен силует. За съжаление, не е подходящ за всички фигури. Това е рокля, която подчертава формите. Тя е по тялото, като се разширява под коленете, подобно на опашка на русалка. Такава рокля е подходяща за дами тип пясъчен часовник и триъгълник с върхът нагоре, които обаче, не се притесняват от ханша си и формите на бедрата. Ако не сте достатъчно висока, но държите на тази линия, заложете на висок ток или платформа.

Избор на булчинска рокля

Булчинска рокля тип А-линия.

Това е трапецовидна рокля. Тя е подходяща за всички женски фигури. За нея е характерно разкрояване от талията надолу. Перфектно прикрива по-широкият ханш. Ако искате да прикриете по-широките рамене, заложете на по-широки презрамки, дантелени елементи или къс падащ ръкав.

Булчинска рокля тип свободно падаща рокля.

За тази линия е характерна свободата и елегантното подчертаване на извивките на тялото. При нея няма допълнителни разширявания и разкрояване на модела. Подходяща е за фигури тип пясъчен часовник и правоъгълник. Ако искате да издължите оптически тялото можете да заложите и на V-образното деколте.

Булчинска рокля тип Имперски стил.

Този силует е с вдигната талия, подходящ отново за всички видове женски форми. Отлично прикриващ несъвършенствата на фигурата, но оптически издължаващ долната част на тялото.

Булчинска рокля тип Принцеса.

Тя не е много подходяща за ниски дами, защото оптически скъсява фигурата. Не е подходяща за дами с фигура ябълка. И все пак ако изберете тази линия рокля се съобразете с това дали искате обръчи, колко броя да са те. Съобразете се с обема на роклята.

Каквато и линия да изберете помнете, че трябва да се чувствате комфортно в роклята си. Тя трябва да е не само красива, но и удобна, да не ограничава движенията ви и задължително проверете дали можете да седите на стол, да влизате и пътувате в автомобил и т.н.т.

Вече има и модели от две части. Пищните вояли се махат, когато ви натежът, а вие оставате с по-лека и удобна рокля отдолу. Или ако има възможност за преобличане и имате желание, можете и част от тържеството да сте с друга коктейлна рокля. Можете и да импровизирате с по-къса пола и дълъг прозрачен шлейф свободно падащ отзад.

Детаили и аксесоари за булчинската рокля.

Избор на бижута и прическа.

Има едно лесно правило за избора на бижутата. Ако роклята е с изчистен дизайн и няма много декоративни елементи привличащи вниманието, то заложете на по-забележителни и открояващи се бижута. Те взаимно трябва да се допълват за цялостното ви излъчване. Не е нужно да са еднакво силни елементи и да контрастират с натрапчивост. Ако искате открояващо се колие, заложете на открито и семпло деколте.

Прическата трябва да се съобрази както с формата на лицето ви така и с роклята . Ако имате интересен гръб на роклята или непременно искате той да се вижда изберете вдигнатата коса на кок. Красиво пуснатата дълга коса е невероятна, но имайте предвид, че оптически намалява височината на фигурата ви и крие горната част на роклята.

Помислете за воал. Отново трябва да се съобрази със силуета на роклята. Воалите, както и сватбените рокли, могат да бъдат различни видове както като материя така и като форма. Дълги няколко метра с дантелена украса или къси и бухнали, на няколко пласта или дължини. Дали ще го ползвате като красив елемент за снимките и видеото или ще сте верни на традициите, воалът трябва да допълва линията на вашата рокля.

Избор на булчинска рокля

Чадърче и ветрило. Тези два аксесоара са както красиво допълнение за визията ви, така и понякога необходимост при високите летни температури.

Булчинска рокля- цветни акценти.

По традиция тя е бяла, но напоследък цветове, като шампанско и екрю са често срещани и предпочитани. Ако държите на бялото, то винаги можете да изберете и цветен акцент. Защо не. Ако темата на сватбата ви е слънчогледи, и роклите на шаферките са жълти, смело можете да имате жълти обувки, украшение за коса или бижута със жълти елементи. Цветният акцент може да се съчетае с жълта вратовръзка /папионка/ кърпичка в джоба или дори чорапи при младоженеца и шаферите.

Бъдете смели и не ограничавайте въображението си.

Какво е необходимо за една сватба

Онлайн сватбен калкулатор

Най-скъпите сватби в света

Най-странните сватбени ритуали

Сватбени поверия и суеверия

Най-скъпите годежни пръстени в света

Най-романтичните сватбени ритуали

Портфолио