График на сватбения ден

График на сватбения ден

График на сватбения ден, едно от първите неща при подготовка на всяка сватба и едно от най-важните. Независимо дали сватбата Ви ще е в затворен комплекс без никакви пътувания до църкви, ритуални зали, вземания на кумове и пр. или точно обратното, добре направения график ще е гаранция за гладкото протичане. Ще споделя някои мои наблюдения, които съм сигурна, че ще са Ви от полза.

„…десет минутки само закъснях, какво толкова?!..“ Вероятноста да чуете това изречение в деня на сватбата си никак не е малка. И ако имате пет или шест а много често и повече събития, като грим, прическа, заснемане на подготовката, взимане на кумове, булка, граждански и църковен ритуал, кратка фотосесия, wellcome drink и всяко от тях закъснее с по пет-десет минути, до влизането в ресторанта се събира повече от час закъснение. За персонала на ресторанта и DJ-я това обикновенно не е проблем. Овъртайм.

Закъснението на фризьорите и гримьорите в дните които обикновенно се провеждат сватби е неизменно като гравитацията. Това закъснение по правило се компенсира от фото и видеозаснемането на подготовката. Все пак не може с половин грим. И така единия час предвиден за заснемането на подотовката става половин. И като един двама влезнат „..само да попитат нещо…“ половиния час става… Гостите, също пристигат по-рано по правило, особенно там където паркирането е проблем и също искат да Ви поздравят, само за секунда… И като стана дума за паркирането.

График на сватбения ден

Паркирането

Паркирането е проблем, отдавна придобил едва ли не национално значение. Презастрояването и презаселването, не знам как да нарека организацията на движението и паркирането, не ни улесняват живота, да кажем. Ако сте решили, че искате „традиционна“ сватба, със всичките елементи, като взимане на кумове, булка, граждански и църковен ритуал и пр. непременно помислете и за паркирането на всичките тези места. Времето небходимо за всеки маршрут. Организацията по придвижването – кой къде ще пътува, кой ще носи нещата необходими за различните ритуали.

Защо на сватба всички карат толкова бързо? Да, заради паркирането. За да пристигнат преди другите. Това е основна причина и за зачестилите инциденти.

Ако сватбата Ви е в затворен комплекс, с изнесен ритуал, независимо реален или фиктивен, проблема с паркирането не Ви интересува. Буквално. Както и организацията по предвижването.

График на сватбения ден – малък толеранс на всички

Дайте малък толеранс на всички, но не им го казвайте! Гостите Ви са настроени за празник. Вие също, но десет-петнадесет минути в повече предвидено време, винаги ще е от полза. Пък било то и за кратка почивка. Фото и видео екипа тръгват последни и трябва да са първи, на всяко следващо събитие. Опитайте се Вие и гостите Ви да сте толерантни. В разгара на сватбения сезон, свещенниците и длъжностните лица имат по няколко сватби на ден. Колкото и добронамерени да са, често просто не могат да си позволят, да толерират закъсненията.

И накрая

Сватбата е празник. Един от най-големите в живота на хората. Но също, сватбата е комплекстно събитие в което учасват много професионалисти. Хората от сватбения бранш са изключително толерантни, към младоженците, гостите на сватбеното тържество и един към друг. И всеки иска да си свърши перфекно работата. Просто им дайте малко време.

График на сватбения ден

Портфолио

Цени сватбена фотография и видеозаснемане

Речта на кума – началото

Пефектната реч на кума

Края на речта на кума

Най-скъпите сватби в света

Най-странните сватбени ритуали

Сватбени поверия и суеверия

Най-скъпите годежни пръстени в света

Най-романтичните сватбени ритуали