Булченски букет

Булченски букет

В началото букетът е бил само от цветя и клонки. По-късно цветята са поставени в специална фуния, изваботена от картон, коприна, дантела и дори порцелан. В началото на 20 век, на мода са дългите букети. Те са съставени от цветя с дълги стъбла. Бидермайер възниква през 19 век в Германия. Цветята се събират по такъв начин, че имат форма на топка, а стъблата са плътно закрепени. Булката може удобно да ги държи в ръцете си. Булченски букет е украсен с панделки, дантела или бижута.

Булченски букет в днешно време

Визията на сватбения букет в днешно време не търпи ограничения. Флористите владеят материята до съвършенство. Те се съобразяват с темата на сватбата, като цвят и елементи. В букетите може да има както живи цветя, така и пера, бижута, клонки, билки, шишарки и дори и морски елементи като раковини.

Формата им също е разнообразна. Не са забравени и стандартните композиции, който са удобни за носене през целият ден. Висящите като водопад букети също са предпочитани от много булки. Дългите, цветни панделки съобразени с цветовете на сватбата не са изключение.

Булченски букет. Как да го изберем?

Има едно правило, с което е добре да се съобразите когато избирате сватбения букет.

Когато сватбената рокля е много пищна и богато украсена е добре букетът да е по-изчистен. Семплата и изчистена рокля се съчетава изключително добре с голям и ярък сватбен букет. Каскадно падащи цветя и ефирно веещи се от вятъра цветни панделки, само биха подчертали елегантната линия на роклята.

Същото правило важи и за бижутата, роклята и букета.

Когато избирате рокля, бижута, було, букет трябва да се съобразите с цялостната визия. Не се съсредоточавайте толкова много върху отделните елементи. Представете си излъчването, което искате да постигнете. Обърнете внимание на линията на роклята. Съобразете я с типа фигура и структурата на тялото си. Подчертайте всичко това с букета, който носите.

Ако роклята ви е тип принцеса, би ви подхождало бижу за коса тип корона. Тогава колието и обиците трябва да са семпли. Букета по-строг и елегантен. Ако обаче търсите по-цветно и естествено излъчване цветен венец или преплетени цветя в прическата са по-доброто решение. Тогава и по-обемният каскадно падащ и много цветен букет би подхождал повече.

Булченски букет

За символиката на цветовете и цветята

За избора на сватбена рокля

Портфолио

Цени сватбена фотография и видеозаснемане