Бели гълъби за сватба

Бели гълъби за сватба.

Символика.

Птицата е символ на свобода и невинност, а белият цвят на чистота и непорочност. Гълъбите от своя страна на преданност, лоялност и мир. Създали двойка веднъж, те остават верни един на друг до края на живота си. Споделят си поравно грижите за излюпването и отглеждането на своето потомство. Обичая в днешно време е да се пускат два бели гълъба, единият от булката, а другият от младоженеца. Сватбените гълъби с общият си полет, символизират преданността и любовта, дълбоката връзка между младоженците и тяхната вярност.

Вярва се, че пускането на гълъби за сватба носи късмет и сбъдва желания. Така че, си намислете едно желание преди да дадете старт на полета към свободата им.

Бели гълъби за сватба

Традиции.

Богинята на любовта Афродита много често е изобразявана с гълъб близко до нея. В Месопотамия и Египет, както и в Гърция, един от сватбените дарове от булката към младоженеца е бил бял гълъб. Традицията в Италия е била да се пусне един бял гълъб от бъдещата невеста. Полетът му е бил символ на новото начало, на новият живот далече от “родното гнездо“ и създаването на собствен дом. Самият гълъб, символизирал образа на дъщерята-бяла, чиста и непорочна, отлитаща от своя дом.

Бели гълъби за сватба, кога и как да ги пуснем.

Мястото на пускане на белите сватбени гълъби е от значение. Ако решите да ги пуснете преди официалният граждански ритуал, то техният полет символизира и прощаването с моминския и ергенският живот. Най-предпочитан вариант е пускането им след църковният брак. Тогава те се приемат като символ на силен съюз и лоялност в бъдещият съвместен живот. Гълъбите могат да бъдат пуснати и по времето на фотосесията. Важно е мястото където ще бъдат освободени да е просторно. Да няма много дървета с надвесени клони. Това ще е за тяхна безопасност, както и ще даде възможност да се заснеме техният полет с дрон.

Гълъбите са нежни създания и затова трябва да се отнасяте внимателно с тях. Обикновенно са свикнали да ги хващат и затова не са агресивни към хората. Важно е да обхванете крилата им за да не пляскат хаотично с тях. Не ги стискаите много силно. Когато ги държите правилно те се чувстват спокойни. По този начин ще имате време да им се порадвате преди да ги освободите. Да си намислите желания. Вашият фотограф ще има време за повече интересни снимки. Когато ги пускате е нужно да ги подхвърлите леко нагоре. Вярваме, че усещането за вас ще е неповторимо.

Имайте предвид, че гълъбите се пускат най-късно половин час преди залез слънце, и в никакъв случай в тъмната част на денонощието.

Няма ограничения на броя на гълъбите. Възможно е да наемете и повече. Ятото от бели едновременно политащи гълъби ще остане незабравим спомен за вас и вашите гости. Със съдействието на вашата водеща или обредното лице можете да ги освободите и след заветното “ДА“. Естествено пускането на сватбени гълъби може да бъде заменено с пускането на балони с хелии, пеперуди или в по късен етап на вашият сватбен ден от летящи фенери.

Не се притеснявайте за сватбените гълъби.

Бели гълъби за сватба, или бели пощенски гълъби.

Всеизвестен е факта, че те могат без проблем, да се върнат в дома си. На въпроса, „Как намират пътя към гнездото?“, няма точен отговор. Факт е , че могат да открият пътя дори и когато са на 2000км. разстояние. Теориите са, че това е благодарение на магнитните полета или добро зрение и обоняние. Средната скорост на полета им е 70, 80 км.в час. Измереният рекорд е 125 км.в час.

Бели гълъби за сватба

Най голямата мрежа за комуникация с гълъби е създадена в Сирия и Персия около 5век пр. хр. Гълъбите са били използвани като вестоносци и в Древна Гърция. Те са принасяли и резултатите от олимпииските игри. По времето на двете световни войни, благодарение на тях са спасени хиляди човешки животи. Те са в основата на създаването на новинарската агенция Ройтерс. Години преди появата на агенцията птиците пренасяли информацията необходима на новинарскияте екипи.

Портфолио фото и видеозаснемане

Цени фото и видеозаснемане