Перфектната сватба

Перфектната сватба

Звучи като холивудски блокбастър, нали? Перфектната сватба. Красиво и нереално.
Или си казвате – “…да, мога да организирам перфекната сватба, зная какво искам и как да го направя, но нямам толкова свободно време или нямам толкова пари…”

Ще споделя няколко неща, предимно от опит и наблюдение от страни. Често именно от там се вижда по-добре.

Цялата сватба на едно място.

Независимо дали ще изберете, сватба в затворен комплекс, на плажа или в някоя някоя хижа в гората, когато всички ритуали и празненството са на едно място, това Ви пести време, нерви и пари.

Перфектната сватба

Да традииците повеляват, младоженеца да вземе кумовете, след това, заедно да вземат булката и т.н.т. Преди един два века тези традиции са имали своя смисъл и основание. Днес с все по-тежкия трафик, невъзможното паркиране, все по топлия климат, те като че ли се превръщат в бреме и то не само за младоженците. Често родителите и другите по-възрастни роднини настояват “…всичко да стане, както си му е реда…”. И е трудно, често невъзможно, да се излезе “на глава” с тях. А понякога и младоженците и всички замесени в подготовката на сватбата не се и замислят за други варианти, освен традиционната българска сватба, или по-скоро съвременния и вариант.

А какви са възможностите.

Перфектната сватба в затворен комплекс.

Цените са изгодни. И стават все по-изгодни напоследък. Особено ако имате гости от далече.
Почти всеки сватбен фотограф и видеооператор, ще ви даде по-добра цена ако сватбата ви е в затворен комплекс. И не само заради по-малкото стрес. Фото и видео екипа ще е с по-малък състав. Фотографите и видеооператорите ще вземат само необходимата техника. Ще има достатъчно време за инсталиране на допълнителна камера на статив за церемониите, осветление, ако е необходимо, включване на аудиорекордери, микрофони и пр. Ще имате повече време и за фотосесията по време на сватбеният си ден. Всички спомени, не само снимките и видеото, ще имат друго излъчване.
И най-важното. Ще ви останат повече сили за сватбеното парти.

Перфектната сватба

Перфектната сватба на плажа.

Мечтаете си за това, но Ви се струва нереално.
Ами, реално е. Има кетеринг фирми които обслужват подобни сватби, от години. Могат да ви осигурят и маси и сервизни помещения и каквото се сетите. Натрупали са достатъчно опит и си заслужава поне да обсъдите подобен вариант.
А защо не и сами да организирате всичко. Една скара, двайсетина килограма лед, две термочанти със сладолед, една арка за изнесения ритуал и …
И отново ще получите и отстъпки в цената от почти всички сватбени фотографи и видеооператори.
Сватба на плажа – романтика в чист вид. А какви спомени ще Ви останат…

Перфектната сватба в хижа.

Или в гората. Или на някое култово място. Организацията е подобна, като сватба на плажа. Може би предимство е, че не е трудно да откриете изолирани и красиви места. Аз лично мога да Ви препоръчам доста. И това е моята препоръка, особено за по-интровертно настроени личности.

Перфектната сватба

Това истински сватби ли са?

Да. Истински са.
Възможно е да организирате, така наречения “изнесен ритуал” с обредни лица от общината и свещенник, но това си има своите ограничения. И като цена и като други, допълнителни условия. Ако местата са отдалечени, това обаче става невъзможно.
Решението е така наречения “Фиктивен ритуал”. Подписвате преди самата сватба, а ритуала в деня на сватбата е само красиво представление за Вас и Вашите гости. Може да Ви венчае “Нептун” или …Талантлив ваш приятел или актьор.
Но, това истински ритуал ли е?
Да, истински е. Свързването на двама души става в самите тях и само и единствено по тяхно желание и в момента в които те решат.

Портфолио фото и видеозаснемане

Цени фото и видеозаснемане