Най-добрите сватбени филми

Най-добрите сватбени филми

Предстои Ви сватба. Организирането на подобно събитие не е от най-лесните задачи. Понякога е изтощително психически и дори физически. Има моменти в които се чувствате объркани или дори отегчени, от четене на безкрайните постове по темата, в социалните мрежи или от съветите на приятели и родители. Време е за малко почивка. И какъв по-добър начин за това, от гледане на някой от най-добрите сватбени филми. Ще се забавлявате, при това без да избягате от „темата“, един вид.

По-долу ще намерите линкове към трейлърите на двадесет и пет от най-добрите сватбени филми.

Това не е класация или, още по-малко изчерптелен списък, на филмите на подобна тематика. Може би пропускам и някой от добрите или Ваши любими. Но със сигурност ще намерите филми с които да се забавлявате. Може би, някои от тези филми ще са катализатор за нови идеи, за вашата сватба. Може би, ще Ви помогнат да погледнете под друг ъгъл на предстоящото Ви сватбено тържество.

Филмите са с оригиналните заглавия следвани от превода им на български. Предполагам, че така ще Ви е по-лесно да ги откриете. Често съм се озадачавала от тези преводи. Втората причина е, че някои филми, не конкретно тези, незнайно защо имат повече от един превод на името си.

Да започнем с няколко неостаряващи класики.

Four Weddings and a Funeral

„Четери сватби и едно погребение“

Филм който не се нуждае от представяне

Father of the Bride

„Бащата на булката“

Комедия, разказваща за вътрешните терзания и преживяванията на един баща, по време на подготовката на сватбата на дъщеря си. Следват поредица от нелепи инциденти и дори снежна буря в деня на сватбата. Филмът е римейк на комедия от 1950 г. със Спенсър Трейси и Елизабет Тейлър.

Wedding Crashers

„Ловци на шаферки“

Винс Вон и Оуен Уилсън играят най-добрите приятели в този филм. Но приятелството им е поставено на изпитание, когато един от тях се влюбва в една гостенка на сватба. .

Runaway Bride

„Булката беглец“

Джулия Робъртс е в ролята на Маги, е бягала от олтара в деня на сватбата си, че е станала известна като „Булката беглец“. Репортер /Ричард Гиър/ трябва да напише статия за нея.

My Big Fat Greek Wedding

„Моята голяма луда гръцка сватба“

Добрите гъркини трябва да направят 3 неща. Да се омъжат за грък, да раждат гръчета и да хранят всеки до края на живота си.
Но какво ще стане, ако една гъркиня иска да се омъжи за някой, който не е грък?

Ms. Matched

„Невъзможен романс“

Сватбен координатор който подготвя сватби с неограничен бюджет среща най-стиснатия финансов съветник. Ще се изненадате, колко познати неща ще откриете в този филм.

Love Wedding Repeat

„Един незабравим сватбен ден“

Премиера на 10 април. Джак (Сам Клафлин) преживява отново и отново един и същ ден, като се опитва да спаси сватбата на сестра си от ядосана бивша приятелка. Римейк на френския романтичен комедиен филм „Plan the Table“ от 2012 г.

Sex and the City

„Сексът и градът“

Първото появяване /2008 година/ на популярния сериал на голям екран.

Destination Wedding

„Дестинация сватба“

Двама непознати се срещат на път за една и съща сватба в Калифорния, на която и двамата не искат да присъстват. Главните герои се изпълняват от Киану Рийвс и Уинона Райдър.

About Time

Въпрос на време

След ужасен новогодишен купон, бащата на Тим споделя със сина си, че членовете на тяхното семейство могат да пътуват във времето, като могат да променят само историята на собствения си живот. Тим решава да направи живота си по-хубав … като си намери гадже…

Made of Honour

„Шефът“

Том /Патрик Демпси/ и Хана /Мишел Монахан/ са приятели от десет години. Том сменя редовно гаджетата, докато тя иска да се омъжи, но все още чака своя принц. В момента в които Том решава, че е готов за сериозна връзка, Хана му казва, че се е сгодила и го кани за кум. Той неохотно се съгласява, но има нещо на ум…

The Wedding Singer

„Сватбеният певец“

Адам Сандлър и Дрю Баримор. Роби Харт /Адам Сандлър/ забавлява гостите по сватби, но е зарязан пред олтара на собствената си сватба. Но скоро осъзнава, че може да спаси жената, която обича истински (Дрю Баримор) от годеника й грубиян.

Bride Wars

„Булчински войни“

Лив (Кейт Хъдзън) и Ема (Ан Хатауей) са най-добри приятелки, които от деца са планирали предстоящите си сватби. Едно от нещата, които и двете искат е церемония в хотел „Плаза“, Ню Йорк. Но се оказва, че двете сватби са в един и същ ден…

Bridesmaids

„Шаферки“

Ани е подминала трийсетте и до този момент не е направила нищо съществено в живота си. Нещата загрубяват, когато тя получава покана да бъде шаферка на сватбата на най-добрата си приятелка Лилиън. Ани повежда шарена група от неомъжени девойки, които ще направят сватбата малко….различна.

The Wedding Date

„Мъж под наем“

Кат Елис (Дебра Месинг) е решена да присъства на сватбата на по-малката си сестра като покаже, че също си има приятел. Вместо да се изправи срещу подигравката на семейството й и да покани бившия си годеник, тя наема срещу заплащане Ник /Дърмът Мълрони, Сватбата на най-добрия ми приятел/….

Bachelorette

„Последният момински запой“

Реган (Кирстен Дънст) и най-добрите й приятелки Кейти (Исла Фишър) и Джина (Лизи Каплан) изпадат в недоумение, когато някогашната им съученичка Беки (Ребъл Уилсън) – пълничко момиче, на което често са се подигравали – се сгодява за мъж, по който всички те са въздишали.
Трите жени са още по-изненадани от факта, че са поканени да бъдат шаферки на своята някогашна жертва.

The Big Wedding

Тежка сватба

Отдавна разведена двойка се преструва на щастливо семейство, за да не разочарова своя син, който е поканил всички на своята сватба.
Де Ниро и Кийтън са двамата родители, които трябва да изиграят собственото си минало и не им е никак лесно.

The Proposal

„Предложението“

Сандра Бълок е в ролята на кофти шеф и канадска емигрантка едновременно. Когато разбира, че може да бъде депортирана, решава да сключи брак по сметка с младия си помощник /Райън Рейнълдс/, за да се предотврати това.

Mamma Mia

„Мама Мия“

Софи иска баща и да я заведе пред олтара на сватбата и. Непременно. Остава само да разбере кой е…

American Pie 3: The Wedding

„Американски пай 3: Сватбата“

Американси пай и сватба! Джим (Джейсън Бигс) и Мишел (Алисън Ханигън) ще се оженят! И естествено ще има ергенско парти…

License to Wed

„Сватбен лиценз“

Свщенник иска да намали броя на разводите като предварително отдели „негодните двойки“, като ги подлага на тестове. Много сурови тестове при това…

The Five Year Engagement

„Безкрайният годеж“

Младоженци изправени пред предизвикателствата на живота, професионални проблеми и допълнително притискани от родителите си искат да организират перфектната сватба. Ще издържи ли прекалено дългия им годеж на всичко това?

One Small Hitch

„Една малка засечка“

По време на пътуване към едно сватбено тържество приятелите Джош Шифмън и Моли Махони решават да се представят като семейство пред останалите. Целта им е да зарадват умиращия баща на Джош. Но скоро след пристигането Джош и Моли трябва да догажат да докажат, че са влюбени наистина. 

Crazy Rich Asians

„Луди богати азиатци“

Рейчъл Чу – преподавателка по икономика придружава партньора си Ник Йънг до Сингапур за сватбата на най-добрия му приятел. Там тя разбира, че семейството на приятеля й е едно от най-богатите, а Ник един от най-желаните ергени в страната си. Рейчъл се озовава под постоянен прицел от момента, в която пристига.

The Parent Trap

Капан За Родители

Този филм, както и първия от селекцията едва ли имат нужда от представяне.

Още един път искам да подчертая, че това едва ли са най-добрите сватбени филми, за всеки. Въпрос на вкус. Но, със тези съм се забавлява, искренно.

Приятно гледане!

Портфолио Сватбен Фотограф.

Цени Сватбена фотография и Видеозаснемане.