Как да вляза във форма за сватбата си

Как да вляза във форма за сватбата си

Съвременните български сватби, освен всичко друго, са и не леко физическо изпитание. Това ще потвърдят всички, без изключение, на които спомена от сватбеното им тържество е пресен. 

Защо и как да вляза във форма за сватбата си. Причините не са една и две. Сватбените рокли, костюмите за мъжете, обувките, да кажем че не са сред най-удобните облекла. Придвижването от едно място на друго също често е свързано с не малко физическо натоварване, особено в исторически места като стария Пловдив, Царевец и пр. Ритуалите, църковен и граждански, макар и рядко да продължават повече от двадесетина минути, са изпитание и заради емоционалния заряд който носят. Да прибавим, заснемане на подготовка на булка и младоженец, взимане на кумове, на булка, хора и други обичаи…

В последните години двойките все по често избират и фотосесия в деня на сватбата. Почти във всички случаи поради липса на друга възможност фотосесията е в ранния следобед. При положение че повечето сватби са в летните месеци, почти е сигурно, че слънцето няма да Ви липсва. Това в комбинацията с непечените улици в стария Пловдив например, се превръща в поредното физическо изпитание.

Как да вляза във форма за сватбата си

Следват обичаите в ресторанта, първия танц и още множество хора и танци където младоженците са неизменни участници…

Изморихте ли се вече?..

Кога да започнем с физическата подготовка, тогава?

Веднага, освен ако не сте спортна натура и физическите активности са нещо без което не можете да живеете.

Нормално в днешно време сватбите започват да се организират от година до шест месеца преди самото събитие. Искам да подчертая, че този извод е по мои собствени наблюдения. Изключително рядко са запитванията за след два или три месеца. Шест месеца са достатъчно време за подобряване на физическото Ви състояние, но година е още по-добре.

Как да вляза във форма за сватбата си.

На първо място, купете си качествен кантар, ако вече нямате такъв и проверявайте теглото си редовно, по едно и също време на денонощието. Не се доверявайте на това дали Ви стягат дрехите, как се чувствате и прочее субективни усещания. Кантара винаги е прав!

Без драстични диети! Факт е, че хората отслабнали рязко не се чувстват и не изглеждат добре. Бъдете умерени в храненето и не изключвайте нито една хранителна група. Имунната Ви система се нуждае от всичко, особено в днешно време. Увеличаването на суровите плодове, пълнозърнестите храни, спирането на безалкохолните и премахването на захарта от чая и кафето за няколко месеца правят чудеса с повечето хора. 

Мазнините, особено тези които се съдържат в морската храна, суровите ядки, са много важни за вашето здраве и зравето на вашата кожа. Не по-малко важно от това което казва кантара е това което казва огледалото. Важно е да изглеждаме, но и да се чувстваме добре.

Пиите много вода и течности. Това всички го знаят, много е лесно да се направи и е изненадващо колко малко хора го правят наистина. Бъдете от тях!

Чист въздух. Ако тичането с километри не е точно удоволствие за вас и считате висенето във фитнеса за безмислено и рисковано, прекарвайте всяка свободна минута на открито. Зимата е невъзможно да стоите на едно място, така че ще бъдете принудени да се движите. Планински разходки, посещения на интересни или исторически места, където може да Ви хрумне идея за фотосесия, колоездене, ролери, дълги разходки с кучето…

Някои хора предпочитат да са независими дори и във физическата активност, но ако не сте от тях тренирайте с приятели. Така ще се мотивирате взаимно. Вземете си месечна карта с определен брой посещения в спортната зала. Така ще намерите време за посещения там. Купете си тесни дрехи и ги дръжте на видно място…

Как да вляза във форма за сватбата си

Предстои Ви най-важната промяна в живота Ви – започнете я от сега.

Най-скъпите сватби в света

Най-странните сватбени ритуали

Сватбени поверия и суеверия

Най-скъпите годежни пръстени в света

Най-романтичните сватбени ритуали

Портфолио