Дванадесете Сватбени Рекорда

Дванадесете Сватбени Рекорда от Цял Свят

Най-много шаферки

Сред дванадесете сватбени рекорда на първо място е броя на шаферките на сватба проведена в Коломбо на 8 ноември 2013г. Сто двадесет и шест са били шаферките на сватбата на Champika Shirani Siriwardana от Salon Champi (Шри Ланка).

Най-много шафери

Придружен от четиридесет и седем шафери на възраст между две и шесдесет и три години години, Аруланантам Суреш Йоаким (Шри Ланка) се жени за Криста Расанаягам (Канада) в Мисисауга, Онтарио, Канада на 6 септември 2003 г.

Сватба с най-много гости

Джаялалита Джаярам, бивш примиер министър на Индия и филмова звезда Тамил Наду, са били домакини на повече от 150 000 гости на сватбата на сина си на. Партито е било организирано на площ от 20 хектара в Мадрас, Индия (преименуван на „Ченай“ през 1996 г. ) на 7 септември 1995 г.

Най-скъпото парче от сватбена торта

е било съхранявано в херметизирана кутия и е от сватбената торта на херцога и херцогинята на Уиндзор от 1937 г. Продадена е на аукцион на Сотбис, Ню Йорк, на 27 февруари 1998 г. за 29 900 долара на Бенджамин и Аманда Ин от Сан Франциско.

Най-голямата сватбена торта

Сред дванадесете сватбени рекорда не може да не споменем и най-голямата сватбена торта в света тежи тона шест тона и осемстотин и осемнадесет килограма. Направена от готвачи в хотел и казино Mohegan Sun, Ънкасвил, Кънектикът през 2004 г.

Сред дванадесете сватбени рекорда неизменно е и най-скъпата сватба

Избор на булчинска рокля

Сватбата на Ваниша Митал, дъщеря на милиардера Лакшми Митал, с банкера Амит Батия е била най-скъпата сватба в света. Шестдневното събитие е било проведено във Версай през 2004 г. Включва годежна церемония и самата сватба. Единственото частно събитие, което някога е било провеждано във Версайския Дворец. Гостите на сватбения прием са били забавлявани от редица световноизвестни изпълнители, включително Шах Рук Хан и Кайли Миноуг. Сватбата е струвала 55 милиона долара.

Най-скъпата сватбена рокля

Най-скъпата сватбена рокля в света е специално създадена за булчинското шоу на „Luxury Brands Lifestyle“, проведено на 26 февруари 2006 г. в The Ritz-Carlton Hotel, Калифорния. Съвместни усилия на Мартин Кац, Бижутерия и Рене Щраус, дизайнер на булчинска мода. Сватбената рокля от 12 милиона долара е била украсена с диаманти на стойност 150 карата.

Сватбена рокля с най-дълъг шлейф


Най-дългият шлейф за сватбена рокля е с размери 2488,65 м. Създаден от Лишел ван ден Енде (Холандия). Той е бил представен в Zoetermeer, Холандия, на 22 декември 2009 г.

Най-дългият сватбен воал

Най-дългият булчински булчински воал е с дължина 3 358 метра и е носен от Сандра Мехлеб на сватбата си с Чади Аби Юнис (и двамата ливанци) в Арнаон, Ливан, на 18 октомври 2009 г.

Сватба проведена на най-голяма надморска височина

Сватбата с най-голяма надморска височина на самолет беше 12 и половина километра височина и е била проведена с помоща на Fiji Airways (Фиджи) на полет FJ410 от Окланд, Нова Зеландия до Нади, Фиджи, на 7 август 2013 г.

Най-старата двойка сключила брак

На 1 февруари 2002 г. Франсоа Фернандес (Франция, роден на 17 април 1906 г.) и Мадлен Франсино (Франция, родена на 15 юли 1907 г.) обменят брачни обети в дома за почивка Le Foyer du Romarin, Clapiers, Франция. Тогава Франсоа Фернандес е бил на 95 години 290 дни а Мадлен Франсино на 94 години 201 дни. В деня на сватбата си те двамата са били общо на рекордните 190 години 126 дни.

Какво е необходимо за една сватба

Онлайн сватбен калкулатор

Най-скъпите сватби в света

Най-странните сватбени ритуали

Сватбени поверия и суеверия

Най-скъпите годежни пръстени в света

Най-романтичните сватбени ритуали

Портфолио