Съраунд за сватбено видео

5.1 съраунд за сватбено видео.

Съраунд звук за сватбено видео. Да, има и запитване и за това. Възможно ли е, аудиото към сватбения филм и тиизъра да има и многоканална версия ? 5.1 или някои от другите многоканални аудио формати за видео?

И тъй като звука във видеото не е най-силната ми страна, реших да попитам един от нашите оператори, който има солиден аудио бекграунд. Да си призная, бях скептично настроена, но за моя изненада, отговора се оказа положителен. Ето го:

„..-Да, напълно е възможно. Дори има два, даже три начина за съраунд за сватбено видео.

Първия е конвертиране на стандартен стерео сигнал към съраунд звук.

Такъв стерео сигнал, какъвто се записва нормално директно от аудио смесителния пулт и микрофоните от камерите. Дори, вече готов филм или тийзър, може да се конвертира към 5.1, примерно. За целта се използват плъгини, съвместими с почти всички аудио редактори, имащи възможността да работят със съраунд файлове. И не, това не е псевдо съраунд. Голяма част от информацията необходима за 5.1 е в нормалното стерео аудио. Просто тарябва да бъде извлечена и обработена по съответния начин. Ако настройките на процеса са напрвени коректно, резултата е впечатляващ. Недостатък е многото процесорно време необходимо за конвертирането.

Втория, и най-разпространен, особено зад океана начин за съраунд звук за сватбено видео, е използването на звука от аудио рекордера и от камерите едновременно.

Тук няма да се размине без малко термини. 

Първо за да се получи добър резултат е необходима поне една камера с висококачествени микрофонни преампи и професионален стерео микрофон. Или поне четери канален рекордер с професионален стерео микрофон който да записва и два линейни канала / един стерео / от пулта едновременно. 
Така вече имаме четири канала L,R,Ls,Rs. Директния сигнал от пулта е LR сигнала от стереомикрофона с е LsRs. Sub канала може да се получи като се сумират L и R филтрират се честотите над 80 Hz и се добави субхармоник плъгин. C или централния канал е отново сума на левия и десния /L,R/, но се оставя активен само там където има текст – ритуали, поздравления, речта на кума, анонси от DJ и т.н.т. 

сватбено фото заснемане

Третия начин за записване на съраунд звук за сватбено видео, е по скоро вариант на втория.

Просто се добавя истински съраунд рекордер със съраунд микрофон. Това опростява в голяма степен постпродукцията, но изисква допълнителен член на екипа само за аудиозапис. 

Така че да, напълно е възможно. Все пак не трябва да се забравя. Съраунда, особено втория и третия вариант, увеличават чувствително времето необходимо за постпродукцията а от там и бюджета…“

5.1 съраунд

Най-скъпите сватби в света

Най-странните сватбени ритуали

Сватбени поверия и суеверия

Най-скъпите годежни пръстени в света

Най-романтичните сватбени ритуали

Портфолио