Сработен Фото и Видео екип

Сработен Фото и Видео екип

Предимството да наемете сработен фото и видео екип.

Този абзац ще бъде много кратък, тъй като смятам, че голяма част от предимвствата са ясни и без обяснения. Все пак ще спомена няколко, за които може би, няма да се сетите.

Сработен фото и видео екип
  • Сработен фото и видео екип, включва по-малко хора. Обикновено трима. Фотограф, видеооператор и асистент който помага и на двамата.
  • Един автомобил за целия екип – едно паркомясто.
  • Ако се налага използване на допълнително осветление се избира подходящо такова и за фотографа и видеооператора. Разполага се по лесно и заема по-малко място.

Защо сработен фото и видео екип е по-добрия избор.

Добрия фотограф няма да избере да работи с посредствен видеооператор и обратно.
Една от причините е че професионалистите правят всичко възможно да не си пречат!

Сработен фото и видео екип

Ще споделя една малка тайна. Знаете ли как да познаете добрия видеооператор? С едното око гледа дисплея а с другото следи обстановката наоколо. И една още по-малка тайна. Защо оператора не се спъва когато снима от ръка, обикновено с гимбъл, и върви назад. Не, не гледа с едното око назад. Просто използва дисплея на камерата като огледало за обратно виждане.
И едното и другото показват, че да си наясно с това къде е колегата ти и какво снима и как да си свършиш работата, както трябва и едновременно с това да не му попречиш да свърши и неговата, както трябва, е смисъла на екипната работа.

А начините за съсипване работата на колегата са много. 
Светкавици. Постоянно и навсякъде. Що да даваме пари за светли зум обективи. А видеото, каквото такова.
“Къси” „твърди“ обективи. Ми да! По-евтини и по-леки и удобни. Ако трябва ще се приближа колкото ми е необходимо. Колегата да се оправя. А това че има жени фотографи, тежащи 40 кг. …с фотоапаратите, снимащи цял ден с две пълноформатни тела с 70-200 2.8 на едното и 24-70 2.8 на другото, не ме прави по малко мъж. Ще компенсирам с артистизъм и разкрепостено творческо мислене!

Звездите фотографи и видеооператори.

Още по-кратък абзац. Хората са различни. На някой от тях, славата, макар и заслужена, не им понася.

Незабележимото облекло и поведение са норма за сватбените фотографи и видеооператори, особенно на запад от Калотина. Професионалистите са разбрали, че творческото облекло по никакъв начин не помага на творчеството! Червените маратонки, сините шапки и жълтите папионки са често срещано явление по нашите географски ширини. В най-добрия случай, черна тениска с щампа – логото или името на „фирмата“. Всеки трябва да знае кой кой е, нали! И да не забравяме дъвките!

Май стана малко назидателно.

Поне ми олекна. Избирайте екип, ако желаете едновременно фото и видеозаснемане на сватбата ви. Ако попаднете на фотограф които не ви препоръчва видооператор или обратно, би трябвало да Ви светне една малка червена лампичка…

5.1 сърунд

Най-скъпите сватби в света

Най-странните сватбени ритуали

Сватбени поверия и суеверия

Най-скъпите годежни пръстени в света

Най-романтичните сватбени ритуали

Портфолио