Сватбен танц

Първият сватбен танц.

Безспорно един от най-емоционалните моменти в сватбеният ден.

След всички ритуали през първата половина от деня, това е момента след който, истинското тържество започва. Момента, в който можете да се прегърнете, да изразите любовта си в танц. Да осъзнаете, че се случи. Вече сте семейство. Първия сватбен танц.

Песента. Най-важния избор, за първия сватбен танц. 

Тук трябва да си зададете въпроса, коя песен е подходящата за вас? 

Какъв искате да е първият Ви сватбен танц? Спектакъл със сложна хореография или непринуден, семпъл и чувствителен момент за вас двамата? 

Сватбен танц

От тук нататък следва и избора на песен. Песента, която изберете трябва да отговаря на вашата емоционалност. Трябва да означава нещо за вас самите, любима. Спомняте ли си кога, как  и къде се запознахте? Имаше ли музика, коя песен звучеше? Подходяща ли е за случая? Ако нямате нищо предвидено за случая можете да говорите със DJ или водещият на сватбата.

В мрежата ще намерите много, даже прекалено много, списъци на топ пет топ десет и топ … от песни подходящи за първия сватбен танц. Има български класики, доказали се във времето, както и на нови модерни песни. Има класации и за чуждестранни песни, има и смесени такива.

Микс от песни.

Ако се спрете на хореография, специално създадена за вас, можете да помислите и за микс от песни. Много ефектно се получава смесването на стилове и различни темпове както в хореографията, така и в музиката. Микса от песни, разбира се, трябва да е подготвен предварително, защото би трябвало да репетирате с него. Самия микс може да бъде направен по поръчка на хореографа от DJ-я, от видеооператора или от ваш приятел който е вещ в тези неща.

Специално създадената хореография ще е чудесна изненада за вашите гости, но в никакъв случай не трябва да е изненада за Вашите фотограф и видеооператор. И специално видеооператора, или поне този от нашия екип, ще Ви бъде много благодарен, ако му изпратите видео на някои от репетициите на първия танц, заснето с телефон.

Хореография-предварителната подготовка. 

Нужно ли е да ходите на уроци за първият сватбен танц? Това зависи от индивидуалните възможности на двойката и естествено от желанието. Ако искате танца да е по-сложен и атрактивен е добре да се посъветвате със специалист. Хореографите, освен прекрасни танцьори, освен че с един поглед могат да преценят двигателната култура и възможностите на всеки човек, са и добри психолози. Споделете желанията си и им се доверете.

Ако решите че не Ви е необходим хореограф, не Ви пречи да репетирате и сами в къщи. Сигурна съм, че тези репетиции ще са много емоционални и за двама ви. 

Ефектите. 

Още няколко детайла, с които трябва да се запознаете. 

Резервирайки ресторант за вашето тържество и наемайки DJ трябва да говорите с тях за ефектите, който могат да ви предоставят. Тук имам предвид допълнително осветление, пушек машини и тнт. Имайте предвид, че има разлика както във видовете пушек машини така и на осветлението. Ако искате тежък дим, който се стеле по пода, а вие “плувате’’ в него като в облак то трябва непременно да търсите машина за тежък дим. Ако имате ефектно, подвижно осветление, което искате да подчертаете  то можете да добавите хейзър. Самото осветление също е няколко вида. Обсъдете с DJ-я или рентал компанията, точно какво и как си представяте като осветление. Цветните светлини и ефекти безспорно допринасят за атмосферата, но за да не сте лилаво зелено оцветени на всяка снимка и през целият видеофилм, попитайте за възможност от основна бяла светлина. И не, не е вярно, че тя ще ‘’заглуши’’останалите светлени. За професионалистите в бранша, това не е никакъв проблем. 

Ако се спрете на машина за сапунени балончета е препоръчително да се ползва предимно върху тревни площи. При попадане на балончета върху гладки повърхности е възможно те да станат хлъзгави. 

С подробности за видовете пушек машини и осветление можете се запознаете в тази статия.

За първия сватбен танц, непременно трябва да имаме в предвид:

Персонала на заведението.

Първият сватбен танц, не се повтаря. Може би сте отделили доста време в подготовката за него, може и да не сте, но сме сигурни, че искате той да бъде запазен като спомен. Помелете управителя на заведението да обърне внимание на сервитьорите, да внимават. Не е приятно по времето на първият сватбен танц, през дансинга да минава персонал. Още повече, това остава в сватбеното ви видео. Понякога, две камери и две различни гледни точки не са достатъчни да се изрежат тези моменти. 

Децата.

Децата са винаги усмихнати, любопитни и много енергични. Могат да допринесат за емоцията. Могат и да попречат. Пушека на дансинга е притегателна сила номер едно за тях. По притегателна е от балоните и от калните локви. Първият сватбен танц си е вашият момент. Трябва да решите дали да си остане така, като говорите с родителите им. Ако хореографията ви е по-сложна и раздвижена това е наложително, за да се избегнат непредвидени инциденти. 

сватбен танц

Танца с родителите

Още един сватбен танц, който не бива да бъде пренебрегнат. Отново много емоционален момент, както за вас така и за вашите семейства. Може да  е танц между майката и синът/младоженеца/ и таткото с дъщерята /булката/. Но този танц обикновенно е придружен с много искренни емоции. Помислете за подходяща песен за него и дарете свойте родители с този момент на щастие. Те го заслужават, както и вие.

Нашият екип ви пожелава съвместният ви живот да е един красив и споделен танц.