Сватбена украса и цветовете

Основното при сватбена украса и цветовете е да са съобразени с мястото на провеждане на тържеството. Подходящи места са тези с неутрални и натурални цветове. В много зали обаче има и ярки цветове- цветни пердета или огромни и много картини, цветни части от интериора. Затруднени сте с цветната гама. Как се съчетават различните цветове можете да погледнете на Color Hunt.

Съчетайте бледите и пастелни тонове с един ярък и контрастен цвят.

Да, това е смело решение. Ще ви дам пример.

Сватбена украса и вечното червено. Цветът на страста, романтиката и виното… Само си представете контраста между сватбената бяла рокля. Булченски букет в който има и червени рози и червените рокли на шаферките. Бижутата и аксесоарите на булката може отново да са в същият цвят. Определено е нестандартно и смело решение. Това се отнася за бордото, наситено тревно зелено или тъмно люляково. Естествено този цвят може да присъства като акцент и при младоженеца- кърпичка, вратовръзка, обувки… Както и в украсата в заведението и дори поканите за гостите.

Подобен пример е жълтото-слънчева ведрост и непренуденост

Украса със слънчогледи, жълти салфетки на масите. Жълки кецове за булката и младоженеца. По свободни кройки и визия на облеклото.

Ако искаме да сме по-смели в избора си можем да го съчетаем жълтото с люляково или виолетово. Друга цветна контрастна, но пастелна комбинация е светло розово със тюркоаз. Сочна праскова с бледа мента. Съчетават се перфектно с бяло за неутрално и нежно излъчване. Може да добавите и по-силен и контрастен цвят към тях за повече свежест.

Изберете до три цвята и един контрастен или златно и сребърно. Повтарящи се елементи. Клетки пълни с цветя, свещници, бурканчета… Обърнете внимание на формите-кръгли или ромбоидни с много ъгли. Не случаино сватбените арки са с различна форма. Геомертичните елементи също трябва да се съобразят с цялостната визия на сватбената украса.

Сватбена украса и цветовете в пастелни и телесни тонове.

Светлите естествени цветове са предпочитани за повечето събития. Прасковено, пастелно розово, пепел от роза, бледо син цвят. Контраста е в съчетаването на топли и студени нюанси. Резултата е нежна, изчистена и бонбонена визия.

Естествено може да изберете само топлата гама с бяло. Например-нежно прасковено с жълто. В тази украса може да има свежи резани с лимони. Бурканчета със свещи с аромат на лимон и резанчета вградени в тях. Френски макарони в праскова и жълто. Различни вази и цветя в същите нюанси.

Основно правило

Изберете един водещ цвят. Той ще е основен и ще има най-много елементи с него. Останалите трябва да го допълват или да контрастират с него. С различните цветове можем да създадем различно настроение. Да внушим определена емоция. Постигаме го като използваме различни елементи с определен цвят.

За да съм по-ясна. Вече писах за жълтото. Единият пример е свободата и светлината на слънчогледа, а другият е свежото, натрапчиво-кисело усещане от лимоните.

Портфолио

Цени сватбена фотография и видеозаснемане

За символиката на цветовете и цветята

За избора на сватбена рокля

Сватбен букет