Позиране за селфи

Позиране за селфи. Едва ли е нужно да го повтарям – камерата на нивото на очите или по-нагоре. Брадичката вдигната… Знаете как става.

Човек има 168 мускула само на главата и не можем да контролираме съзнателно повече от десетина от тях. Някой хора повече, други по-малко. Всички тези мускули обаче, създават изражение, което разчитаме като емоция. Актьорите знаят, че за да предадат определена емоция на лицето си, трябва да я изпитат. С други думи, ако искате да предадете щастливо изражение на лицето си, трябва да сте наистина щастливи в този момент.

Важно е и за портрет и за снимка в по-широк план. Не заставайте фронтално към камерата. Завъртете лицето си в три или две четвърти към нея. Раздвижете рамената, нека те да не са в една равнина, завъртете едното към камерата. Изнесете единият крак напред, това променя центъра на тежеста и подчертава извивките на ханша и талията, ако сте в цял ръст. Използвайте свободната ръка като част от композицията. Заровете я в косата си, оправяите небрежно колието или презрамката на роклята си.

Движете телефона нагоре надолу и накланяйте ъгъла на камерата спрямо вас. Така можете да изберете най добрият ракурс за снимката. Направете повече снимки и изберете и обработете най-сполучливата. Внимавайте с това което се вижда зад вас.

Интересни факти за селфито

Селфито отдавна е неизменна част от съвременната култура

Правени са изследвания. които са доказали, че правенето на селфита довежда до пристрастяване. И то не само при жените! Да се покажеш във вид, който харесваш, пред широка и добронамерена в повечето случаи аудитория, гъделичка самочувствието. Получените лайкове са показателни за харесване и приемане от околните и основна причина за пристрастяването.

Има изследване което определя степента на пристрастяване към правенето и публикуването на селфи и правенето на прекалено много селфита вече е официално признато като диагноза.

Смята се, че е безопасно когато човек си прави до три селфита на ден и не ги качва никъде. На границата са хората пускащи по две, три селфита в социалните мрежи на ден и очакващи с нетърпение ответната реакция на околните. За селфи зависими и имащи нужда от разговор с психолог и специализирана помощ, са хора качващи над 6 снимки на ден.

Доказано е също, че мъжете и жените правят различен тип селфита. Интересен факт е и че ъгълът под който се прави селфито, обикновенно показва лявата половина на лицето. Това от гледна точка на неврологията и различните функции на мозъчните полъкълба е много интересно. Мозъкът възприема по-добре лявата част на лицата. А и в природата не съществува абсолютно симетрично лице.

Освен многобройните статии и съвети вече съществуват и наръчници, как да си направим перфектното селфи. Наръчник за позиране за селфи. Производителите на телефони също са в борба за надмощие, за перфектната селфи камера. Към момента на писането на тази статия, най-предпочитаният модел е Samsung Galaxy S5, който има селфи режим. Цяла една индустрия за производство на филтри и приложения за селфи обработка, съществува благодарения на любовта към селфито.

Позиране за селфи и още

Любопитен факт е, че e имало Британски сайт, където се предлагат таблетки за хора, които страдат от селфи зависимост.

Таблетките са били създадени, като майтапчийски подарък към хора прекаляващи с правенето на селфи. Вкусът им е ментов и освен за освежаване на дъха нямат друга полза.

Сайта е предлагал опция за анонимно изпращане на таблетките. Цената им е била 9.99 британски лири или около 15 долара. Изпращани са в целият свят с фиксирана транспортна услуга от 2.99лири или 4,5долара. В описанието за безопасно ползване на таблетките е препоръчано жените да приемат по 3 таблетки дневно, а мъжете по 2. В момента все още може да поръчате подобни „таблетки“ в Амазон.

Портфолио фото и видеозаснемане