Най-честите сватбени гафове

Най-честите сватбени гафове.

Най-честите сватбени гафове или какво може да се обърка най-лесно. В хода на събитията, през целия сватбен ден, има много предпоставки за издънки. Може да са в резултат на недомислие. Може да са планирани като закачки и шеги. Може да са чиста случайност. Все пак истина е, че има сватбени гафове, които се повтарят често.

Най-честите сватбени гафове

Сватбената торта.

Тортата сама по себе си е… ами секунда невнимание и инцидента е на лице. Не е нужно да казваме, че класацията за най-честите сватбени гафове се води от тортата. По традиция, в българските сватби има дори две торти.

Едната е за надиграването и кумските дарове. Истината е, че във вихъра на танца понякога освен тортата “полита“ и кумското пиле. Другата е тази с която се захранват младоженците. Ритуала често ескалира до гонене с парчета торта по дансинга – това не е точно гаф, но след него често е „мазало“. След захранването на младоженците има и игри по надяждане с торта без ръце, завързани очи и тнт.

Падане.

Съвсем заслужено второто масто е за различните видове падания. Човек може да се спъне и на равно, дори и в собствените си крака. А където има много хора и се налага да сменят различни места и зали, минавайки през стълбички, прагчета и различни настилки… Обувките понякога не са съвсем удобни. Често, дансинга става хлъзгав от разлято питие или следствие на тежкият дим за първият сватбен танц.

Алкохола.

Хората са казали: “Пияна булка весела сватба“, а също и “Пияна тъща весела къща“. Естествено, това е за хора с чувство за хумор. Не е нужно булката да е в центъра на случващите се сватбени гафове. А и за нея съм запазила следващият параграф.

Алкохола. Почти е излишно да казвам, че той е предпоставка за много излизащи извън контрол събития. А когато с него се започне рано през деня за “отпускане на нервите“ и се смесят почти всички видове, до края на тържеството… Негово спиртно величество, съвсем заслужено заема третото място, за най-честите сватбени гафове.

Роклята.

Булката и сватбената рокля. Дълги шлейфове и воали. Не е необходимо да казвам, че едно от най-често настъпваните неща ще е роклята на булката. И то най-вече по времето на танците. Понякога роклята не е особенно удобна и се смъква, трудно се сяда с нея или обръчите и излизат. Ако ви е страх от буболечки, знайте, че те са влюбени в рокли с много пластове и финни мрежести материи. Имайте едно наум по време на фотосесията на открито в тревни площи.

Както и един от честите сватбени гафове са тези с малките шафери.

Много забавни и интересни случки стават покрай децата. С тяхното непринудено любопитство и неизчерпаема енергия. Понякога и с нескрита реакция на неодобрение. Това което на възрастните им изглежда като интересна идея, мило и сладко, много често не се приема с ентусиазъм от децата. Дори напротив. Внезапни изблици на срам последвани от бягство и спасяване зад кракът на тати или мама. Инциденти с балони, басейни или дори полягване за почивка на средата на дансинга са едни от редовните изпълнения на малчуганите.

Най-честите сватбени гафове

Микрофона и речите.

Не стига, естественото притеснение от речите, ами и в добавка идва микрофона. Нормално е човек, който няма опит с микрофон да се стресне и притесни малко. Факт е, че всеки човек чува собствения си глас по различен начин, от това което чуват околните. Този феномен се дължи на това, че чуваме собствения си глас освен „по въздуха“ и през тялото си. Гласа ни пътува до ухото но по два начина едновременно, докато околните чиват само гласа, който пътува по въздуха. Микрофона „чува“ гласа ни само по въздуха. Затова всеки, който чуе гласа си отстрани си казава..“..аз не звуча така, нещо с микрофона не е наред..“

Всичко е наред. Дръжте микрофона на около четери пръста пред устата си и говорете спокойно. DJ-я си знае работата.

Ретро автомобилите

Повечето изглеждат великолепно и на живо и на снимките след това. Създават настроение и атмосфера. Но..

Това са ретро автомобили и трябва да се съобразим с техните особенности. Повечето нямат климатик или климатика не работи. Някой, от 30-те и 40-те години нямат дори и багажник, а тези които имат не е много голям. Повечето нямат проблем да се движат в съвременния трафик, но дългите пътувания с тях, не винаги са комфортни.

Най-честите сватбени гафове

Ретро автомобилите не са лесни за поддръжка, макар собствениците да правят всичко по силите си, не могат да се сравняват със съвременните. Така че ако сте наели ретро автомобил, имайте план Б, за всеки случай.

Подходящи дати за сключване на църковен брак

Портфолио

Най-скъпите годежни пръстени в света

Най-романтичните сватбени ритуали

Най-странните сватбени ритуали