Музика за сватба

Или да оставим ли избора на музика изцяло в ръцете на водещия или DJ-я, или сами да определим музикалното съдържание на вечерта?

Музика за сватба. Втория въпрос е какво търси в блог за сватбена фотография и видеозаснемане, тема за сватбени DJ-и. Ще дам кратък отговор и на двата въпроса веднага.

Отговор на първия въпрос – да изберем добър и опитен DJ и да му дадем основни препоръки.

На втория – никой не иска да снима отегчени хора и освен това качеството на звука на филма, в голяма степен зависи от DJ-я.

А сега, ако ви интересува и малко по-изчерпателни отговори на тези два въпроса, ето ги.

Избора на музика за сватба

Който плаща, той поръчва музиката. Спор няма. Тук по-скоро въпроса е иска ли поръчващия музиката, всички да се забавляват и знае ли как. Защото добрите DJ-и знаят. Дори е възможно да разпознаете добрия сватбен DJ само като го гледате как работи. Ако постоянно следи хората, усмихнат и дипломатичен е, ритуалите се случват естествено и без напрежение, успява да задоволи бързо и елегантно всички желания, речите се чуват, самия DJ не се натрапва с приказки и присъствието си, досещате се нали.

Всички имаме приятели които са ни много близки и едновременно с това имат ужасни музикални предпочитания. И тогава идва естествения въпрос, това което се харесва на нас, ще се хареса ли на гостите ни.

Не вързвайте ръцете на DJ-я като му „спуснете“ списък с песни. Едно уточнения на стиловете музика, върши много повече работа.

Разбира се има DJ-и които държат и няма сила на света, която да ги спре да пуснат „Бяла роза“, въпреки, че са се заклели пред вас, с трепет в очите и ръка на сърцето, че няма да го правят. Затова, при избор на DJ, не разчитайте на препоръки. Направете всичко възможно да го видите как работи, лично. И след това ако ви хареса, си организирайте предварителна среща.

Как да разпознаем DJ-я с бяла роза на ревера?

Не е лесно. Но ако попаднете на самоуверен, до степен арогантност или такъв, който се хвали с броя сватби на година и скъпата си апаратура, би трябвало да ви светне една червена лампичка. Доброто обурудване, безспорно е важно, но още по важно е по време на предварителната среща, да ви изслушва и да се опита да разбере точно желанията ви.

Избора на DJ е важен и за вашия фотограф и видеооператор

За фотографа. Много-по лесно се снимат хора които истински се забавляват. Всяко сватбено тържество, протича по различен начин. Това важи най-вече за ресторанта. Задължение на DJ-я е да предупреждава фотографите и видеооператорите за предстоящите събития, за да се подготвят. Ще се изненадате, ако ви кажа, колко често, просто не го правят! Въпреки множеството уговорки, просто „забравят“, или нещо се „разсейват“. Да, това са тези с белите рози.

За видеооператора е същото, плюс звука. Практиката е наложила видеооператора, ако държи на качеството, да запише звука от смесителния пулт на аудиорекордер. За съжаление все още се срещат DJ-и които се „изненадани“ от този факт и се оказва че апаратурата им няма тази възможност ред подобни технически проблеми. Ако добавим и осветлението темата ще е безкрайна.

Не пестете ресурси и като време и като пари за да намерите и наемете добър DJ. Дайте му основни насоки и го оставете да си свърши работата. И се забавлявайте! В крайна сметка, нали това е целта? или..

Портфолио фото и видеозаснемане