Изнесен ритуал

Изнесен ритуал

Изнесен ритуал е сключване на граждански брак извън обредна зала.

Изнесен ритуал може да се проведе на открито. Обикновенно се избират красиви места с повече празно пространство. Фонтани, градски забележителности, паркове и пр. Най-често обаче, се провеждат в придвидено за целта място от заведението където ще празнувате.

Изнесеният ритуал също може да бъде на закрито. В зала на ресторанта, където ще се проведе вашият празник. В музей, в старинна къща и др.

За да се сключи валиден граждански брак вие трябва да го направите пред кмет или длъжностно лице. Вие и вашите кумове /свидетели/, трябва да подпишете. Гражданският брак трябва да бъде регистриран в книгата по вписвания. Не във всяка община е позволено изнасянето на книгата по вписване на граждански брак извън ритуалната зала.

Реален изнесен ритуал

Реален изнесен ритуал е този извършен от служебно лице извън обредната зала. В Пловдив въпреки, че книгата се изнася, често обредното лице е от община Родопи. В София например е забранено изнасянето на книгата по вписвания. Там изнесеният рутуала се води от служебно лице от съседна област. Другата възможност е да подпишете в обредна зала, а в деня на тържеството да имате фиктивен ритуал.

Фективен изнесен ритуал

Той може да бъде воден от нает за целта човек или от ваш по-артистичен приятел. Обикновенно сключването на гражданският брак пред официалното лице вече се е състояло.

  • Ще имате нужда от музикален фон, микрофон или с други думи отделно озвучаване. Уточнете с вашият DJ предварително дали тази услуга влиза в уговорената цена.
  • Украсено място където да проведете ритуала.
  • Маса, където ще са чашите с шампанско, брачните халки и питка по желание.
  • Лист където да се подпишете.

Речта, украсата, продължителността на ритуала и какво да включите в него са по ваше желание. Задължителните елементи са слагането на пръстените, подписите и целувката.

Предимства и недостатъци

Когато изнесеният ритуал е в заведението в което ще празнувате пестите време, вашето и това на гостите ви. Усигурявате възможност на по-голяма част от тях да присъстват на ритуала .

Плащате по-висока такса. За съжаление цените за сключване на граждански брак са различни. Изнесеният ритуал е по-скъп.

Какво може да се обърка при изнесеният ритуал

Има няколко основни неща, за които да помислите.

Озвучаването

Ритуал без музикален фон-звучи невъзможно. Но се случва. Ако ритуала ви е в заведение, вашият DJ ще има ангажимента да усигури всичко необходимо за звука. Ако ритуала ви е на открито, или в къща за гости или в музей, тогава озвучаването обикновено е ваша грижа. Служебните лица идват за провеждането на ритуала, но те също не отговарят за озвучаването. Когато организирате изнесен ритуал на открито, непременно трябва да предвидите кой ще усигури озвучаването му.

Подреждането

По-добрият вариант е вие да сте с лице, а не с гръб към вашите гости. Когато има достатъчно пространство, то средата може да се организира правилно. Зад вас ще има красива арка за фон на снимките и видеофилма ви. Вашите гости ще могат да видят емоцията ви и вие тяхната. Служебното лице ще може да застане странично. Така ще може да се обръща и към вас и към присъстващите на празника ви.

Слънцето

Една от неприятните ситуации е когато слънцето свети директно в очите на младоженците. Проблем е и фона зад младоженжите. Добре е да не е паркинг, стена с рекламни брошури или басейн с плажуващи на него.

Лошо време

Ако планирате ритуал на открито имайте и план Б. Ако сте в заведение попитайте за арка, която може да се премести бързо и лесно. Обсъдете вариантите за спасително място за вашия ритуал при дъждовно време.

Портфолио

Цени сватбена фотография и видеозаснемане

За символиката на цветовете и цветята

За избора на сватбена рокля

Сватбен букет