Защо не се разделям с DSLR

Защо не се разделям с DSLR

Защо не се разделям с DSLR? Това е моята гледна точка и не искам да натрапвам мнението си. Този пост е по-скоро един вид допълнение към разговори с колеги. Нали се сещате как, известно време след като приключите някой спор, се сещате за още аргументи във ваша полза?

Живота на батериите

Това може и да ви звучи като поредното холивудско недорозумение, но става въпрос за издърлживоста на батериите на фотоапаратите. Четери батерии за една сватба и това при положение че снимам почти през цялото време с две тела, които никога не изключвам. Говоря за сватби с продължителност над 12 часа.

Да, ама този аргумент е стар, безогледалните тела вече имат съществено подобрение в това отношение.

Ок. Оставяте ли си включено безогледалното тяло цял ден? Изключвате го нали. Колко време след включването същото тяло е готово да снима или колко е start-up time според спецификациите? „Изтървате“ по някой кадър, признайте си. И винаги си носите зарядното въпреки трите оригинални батерии за всяко тяло.

Защо не се разделям с DSLR

Менюто

Всъщност тук нямам право да говора много-много, защото не съм поглеждала менютата на телата си поне от година. Да не оставя грешно впечатление, постоянно сменям настройките. Бутоните са ми достатъчни. Има комбинация и форматиране на картите дори, така че ми се налага да ползвам менюто само при калибриране на обективи.

А новите безогледални тела имат разкошни менюта, тъч скриин и всички „bells and whistles“ за които се сетите и това е особенно важно и полезно. Даже и достатъчно бутони успяват да съберат върху тях. Някои от тези бутони е малко трудно да се „уцелят“, не всичко е въпрос на практика, нали.

Защо не се разделям с DSLR след като безогледалните тела са по-леки

Абсолютна и неоспорима истина. И триста грама по-малко имат значение, когато трябва да носиш цял ден. Фотоапаратите имам предвид. Ако телата са две, още повече. А съм и над 40 …килограма. Само че… много многоточия станаха, но съм абсолютно сигурна че с по-тежките тела мога да си позволя да снимам на по-бавни скорости. А това понякога значи две светкавици по-малко. Сами може да си направите аритметиката с грамовете.

Портфолио

Цени сватбена фотография и видеозаснемане

Речта на кума – началото

Пефектната реч на кума