Букета на булката традиции

Нашата традиция повелява, че букета на булката трябва да е купен от нейната кума.

Букета на булката традиции. Когато младоженеца и кумовете идват за булката, според трядицията, единствено кумата може да влезе. Тогава булката получава от нея сватбеният си букет.

На Запад обаче сватбеният букет е поръчан от младоженеца. Той го подарява на бъдещата си жена. А тя трябва да го пази целият ден в ръцете си, така както ще пази щастието от съвместния им живот.

Букета на булката – традиции и обичаи

Вярвало се е, че булката трябва да пази сватбеният си букет поне една година и след това заедно с младоженеца е трябвалода го хвърлят в течаща вода за късмет. Или за да не попадне в лоши ръце да го изгорят.

В днешно време обаче булката хвърля букета на своя приятелка. Ако не хвърляте специално изработен за целта букет, то той трябва да ви се върне. Това не се случва веднага след сватбата. Вашата приятелка, която е хванала букета го пази 40 дни. След това ви идва на гости, а вие трябва да го откупите от нея. Обикновенно приятна компания, вечеря и символичен подарък за спомен са достатъчни.

Булченски букет и игрите в съвременните сватби

В сватбените игри няма нищо задължително. Обаче има повтаряемост на игри, който след време се превръщат в традиция. Една от тях е хвърлянето на сватбеният букет. Също така и хвърлянето на булченският жартиер. Това е същата игра, но за младоженеца и неоженените му гости. Тези игри са толкова често срещани, че дори и музикалният фон, които ги съпровожда е един и същ на всяка сватба. Ако търсите някакво разнообразие и други варианти следващите редове са за вас.

Букета на булката традиции и игри

Единият от тях е танца с панделките

Трябва да се знае предварително колко девойки ще участват. Букета е завързан с много дълги панделки. Момичетата са подредени в кръг покрай булката и държът края на по една от панделките. Всички танцуват. Булката реже с ножичка произволни панделки. Букета е на последната девойка с неодрязана панделка.

Още една подобна игра

Всички са на дансинга и танцуват покрай булката. Тя обаче танцува със затворени очи. И в някой определен момент подава букета на посока на някоя от дамите на дансинга.

Играта с ключовете

За нея също е нужна точна бройка от участнички.Ключовете могат да бъдат раздадени и предварително с подаръците за гости. Естествено на случаен принцип неомъжените девойки, желаещи да участват си теглят и ключе. Букета е заключен в прозрачна кутия. Само един от всички ключове може да го отключи.

Букета на булката традиции и…

Не рядка е и ситуацията, в която булката само се преструва, че ще хвърли букета. В последният момент, тя се обръща и го подарява на избрана от нея дама.

Също така и букета, който е направен от две или три по-малки букетчета. Обикновенно се разпада след като е хвърлен. Така щастливките, хванали сватбеният букет са повече от една.

Фото и видео на разумна цена

Желаем ви сесела сватба.

Портфолио

Цени сватбена фотография и видеозаснемане

За символиката на цветовете и цветята

За избора на сватбена рокля

Сватбен букет